9. srpna 2014 • 16:42

Mourinho: Ve Španělsku se vyhrávalo snadno. Ani jsem nemusel trénovat

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho je vděčný řečník. Portugalský kouč Chelsea nenudí frázemi, naopak reaguje oteřenými, zajímavými odpověďmi. V rozhovoru pro stanici BT Sport s Rio Ferdinandem mluvil o tom, proč je Premier League nejlepší fotbalovou ligou světa. 



Dlouholetá opora Manchesteru United Rio Ferdinand vedle hraní stíhá i novinářskou činnost. Zkušený stoper, který před sezonou přestoupil do Queens Park Rangers, pro stanici BT Sport zpovídal trenéra José Mourinha.

Před startem nové sezony došlo na zajímavá témata. José Mourinho se rozpovídal také o tom, proč mu učarovala anglická Premier League.

"Ve Španělsku, tam je to jen o souboji Realu a Barcelony. Když jsem trénoval Madrid a hráli jsme doma, mohl jsem si založit ruce a vůbec nekoučovat - věděl jsem, že vyhrajeme," prozradil portugalský trenér. "I když jsme dostali do desáté minuty gól a prohrávali, byl jsem si jistý, že to otočíme a vyhrajeme klidně čtyři, pět jedna."

VIDEO: rozhovor Ria Ferdinanda s José Mourinhem



Anglická Premier Legue, to už je trochu jiná káva. O titul se pere víc týmů, v žádném zápase si ani největší favorit nemůže být jistý vítězstvím. "V Anglii nemůžete říct, kdo vyhraje ligu nebo kdo se umístí v první čtyřce. Můžete to zkusit, ale nemůžete si být jistí," prohlásil Mourinho.

Byť v Lize mistrů často dominují jiné než anglické kluby, Mourinho na ostrovní soutěž nedá dopustit. "Pro mě není nejlepší ligou ta, ve které hraje nejlepší tým světa. Nejlepší je ta, kde se musí bojovat v každém zápase," dodal trenér Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud