28. října 2014 • 22:40

Chelsea přehrála outsidera, Čech pomohl k postupu v poháru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roli favorita zvládli. Fotbalisté Chelsea zdolali v osmifinále anglického Ligového poháru Shrewsbury 2:1. Proti celku ze čtvrté nejvyšší soutěže odchytal celé utkání Petr Čech, který si hned v úvodu připsal velmi důležitý zákrok. Jednu trefu zaznamenal veterán Didier Drogba.



Čech počtvrté v sezoně nastoupil za Chelsea a přispěl k postupu do čtvrtfinále anglického Ligového poháru. Vedoucí celek Premier League zvítězil nad soupeřem ze čtvrté ligy nejtěsnějším rozdílem 2:1 díky vlastnímu gólu, který si dal Jermaine Grandison devět minut před koncem.

Chelsea vedla od 48. minuty, kdy potvrdil výbornou střeleckou formu Didier Drogba. Šestatřicetiletý útočník dal třetí gól ve třech zápasech. Domácí outsider vyrovnal v 76. minutě zásluhou střídajícího Andrewa Mangana, jenž se trefil po rohovém kopu krátce po příchodu na hřiště.

Čech dostal před současnou gólmanskou jedničkou Chelsea Thibautem Courtoisem přednost stejně jako v předchozím kole Ligového poháru, v němž vychytal rovněž výhru 2:1 proti Boltonu. Dlouholetá opora "Blues" si zachytala také před týdnem v Lize mistrů proti Mariboru a jednou v lize na začátku října, kdy v derby s Arsenalem Čech nahradil ve 24. minutě zraněného Courtoise.

Didier Drogba vstřelil jeden gól Chelsea v zápase proti ShrewsburyFoto Reuters

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud