1. prosince 2014 • 13:33

Simulant Agüero? Kdepak! Sudí v Anglii předvedl kiks sezony

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je ironie... Řada simulantů ve fotbale unikla trestu, hvězdný útočník Manchesteru City Sergio Agüero naopak schytal postih za tento prohřešek zcela neoprávněně. Sudí Mike Jones v úvodu nedělního utkání se Southamptonem předvedl obří kiks, když neodpískal jasnou penaltu po ostrém zákroku Fonteho a navrch Agüerovi ukázal žlutou kartu. Citizens i navzdory tomu důležitý zápas opanovali a zvítězili 3:0 a svého soupeře vystřídali na druhém místě tabulky.



MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 11. • 14:30
Southampton FC
Southampton FC
0:3
ONLINE
30. listopadu
14:30
Manchester City
Manchester City
Góly

Domácí:

Hosté: 51. Y. Touré, 80. Lampard, 88. Clichy

Sestavy

Domácí: Forster – Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand – Wanyama, Schneiderlin (46. Jošida) – Tadić, Davis (82. Mayuka), Mané (67. Long) – Pellè.

Hosté: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy – Navas (76. Demichelis), Y. Touré, Fernandinho, Nasri (65. Lampard) – Jovetić (55. Milner) – Agüero.

Náhradníci

Domácí: Davis, Jošida, Gardos, Targett, Reed, Long, Mayuka

Hosté: Caballero, Sagna, Demichelis, Fernando, Milner, Lampard, Pozo

Karty

Domácí: Wanyama

Hosté: Agüero, Mangala, Mangala (č), Kompany

Rozhodčí

Mike Jones. Asistenti: R. West, A. Nunn. Čtvrtý rozhodčí: Phil Dowd

Stadion

St. Mary's Stadium, Southampton

Návštěva

30919 diváků

Běžela 9. minuta utkání, rychlík Agüero ve vápně elegantně obešel obránce soupeře Jose Fonteho, který skluzem okamžitě forvarda Citizens sestřelil k zemi. Ten souboj nešlo ustát, i kdyby se argentinský reprezentant sebe víc snažil.

Fanoušci Southamptonu se už drželi za hlavy, celý kotel hostí se radoval z vybojované penalty. Rozhodčí však vymyslel jiný a hodně překvapivý scénář.

Na kolenou klečícímu Agüerovi udělil žlutou kartu za simulování. A rázem se chytali za hlavu hráči i fanoušci Manchesteru, trenér Manuel Pellegrini pobíhal kolem střídačky jako rozzlobený čertík.

„Bylo to jedno z nejhorších rozhodnutí sezony,“ okomentoval pro Daily Mail nepovedený verdikt Jonese expert rozhodčích Graham Poll, který dlouhá léta pískal zápasy Premier League.  

VIDEO | Zákrok na Agüera uvidíte hned na začátku sestřihu

SESTŘIH Premier League: Southampton - Manchester City 0:3
Video se připravuje ...

Mike Jones je dlouhodobě považován za jednoho z nejslabších rozhodčích v Premier League a teď to jen potvrdil. Přehlédl totiž jednoznačný faul, na který koukal z pěti metrů, a nic mu nebránilo ve výhledu.

V úterním utkání Ligy mistrů proti Bayernu byl Agüero rovněž faulován ve vápně, ale tenkrát se penalta zahrávala. Situaci správně posoudil český rozhodčí Pavel Královec.

„Sergio nikdy nesimuluje a nesnaží se podvádět rozhodčího,“ pravil na pozápasové tiskovce trenér City Manuel Pellegrini.

Minela rozhodčího Jonese však neměla na výsledek žádný fatální vliv, neboť obhájci titulu dokráčeli k poklidnému vítězství 3:0, a to navzdory vyloučení stopera Eliaquima Mangaly.

Faul Viktora Wanyamy na pronikajícího Yayu Tourého
Faul Viktora Wanyamy na pronikajícího Yayu Tourého

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud