26. ledna 2015 • 15:50

Důvody, proč Rosický nyní ZÁŘÍ: Drží mu zdraví, Wenger už o něm ví

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší fotbalová hvězda víkendu v Anglii? Ani Cesc Fábregas, Angel di María, či Sergio Agüero a další zvučná jména, ale Tomáš Rosický. Jako kapitán dotáhl Arsenal k postupu poháru přes Brighton ve 4. kole Anglického poháru, v němž řada dalších favoritů selhala. Co stojí za vzepětím kapitána české reprezentace?



1. Drží mu zdraví

V minulosti klíčový faktor, který Rosického kariéru zásadně přibrzdil. V této sezoně si však český záložník nemůže na zdravotní problémy stěžovat. V říjnu přišel o kvalifikační zápas v Kazachstánu kvůli nakopnutému lýtku, jinak byl od začátku sezony fit.

2. Wenger ho nepřehlíží

Už to vypadalo, že trenér Arsenalu Arséne Wenger zapomněl, že Tomáš Rosický existuje. Vždyť ho sedm měsíců nepostavil do základní sestavy. Po Vánocích se ale všechno změnilo – do té doby odehrál Rosický za Arsenal 165 minut, po nich už strávil na hřišti téměř třikrát tolik času (467 minut).

3. Umí využít šanci

Nepotřebuje čas na rozkoukání. Když Rosický nestřídal jen na pár minut a dostal plnohodnotnou příležitost, hned ji využil. Zmiňme především jeho první start v základní sestavě v této sezoně Premier League – proti Queen´s Park Rangers (2:1) hned vstřelil gól. A skvěle si vedl i při nedělním pohárovém úspěchu proti Brightonu (3:2), při kterém dirigoval Arsenal s kapitánskou páskou.

TOP 5 gólů 21. kola Premier League: Rosický umotal se Sánchezem soupeře
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - QPR 2:1. Podívejte se na Rosického gól
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický vzpomíná na památné góly ze svojí kariéry
Video se připravuje ...
 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud