27. ledna 2015 • 04:59

Slavný Rosický! V Anglii vylétl do titulků, řešili ho v Keni i Indii

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skokan na lyžích Roman Koudelka vyhrál závod Světového poháru, biatlonistky si vyjely stříbro ve štafetě, Jakub Voráček zářil v utkání hvězd NHL. Ale žádný z českých sportovců neměl o víkendu tak velkou publicitu jako Tomáš Rosický. Jeho famózní výkon při pohárovém vítězství nad Brightonem si získal mimořádnou pozornost. A to nejen v Česku a Velké Británii.



Vydařený zápas českého záložníka se odrazil i na podobě titulních stran sportovních rubrik v britských denících. Rosického rozesmátá tvář dominovala na hlavní sportovní straně nejprodávanějšího ostrovního deníku The Sun.

A podobně stavěli zprávu také zprávu ze zápasu ve slavných Timesech. „Rosický obnovil pořádek,“ upozorňovali na fakt, že Arsenal jako jeden z favoritů na rozdíl od Chelsea, či Manchesteru City proklouzl do dalšího kola FA Cupu.

„Na Rosického renesanci je radost pohledět,“ shrnuli dojem z povedeného vystoupení českého záložníka na internetových stránkách listu Guardian.

Rosický v Timesech: Podle prestižního listu obnovil pořádek v Anglickém poháru.
Rosický v Timesech: Podle prestižního listu obnovil pořádek v Anglickém poháru.

O tom, jak velkou celosvětovou pozornost si dokázal získat Rosický, vypovídají i statistiky Twitteru. Jeho jméno bylo v neděli 531. nejčastěji zmiňovaným slovem na této sociální síti.

Kromě toho uživatelé hodně psali i o dalších výrazech spojených s Rosickým. Rosický MOTM, tedy Rosický muž zápasu (532.) nebo Super Tom (548.).

Nejvíc bodoval pochopitelně mezi britskými fanoušky – mezi nejčastějšími trendy se jeho jméno v neděli objevilo na 16. místě. V Keni se ocitl Rosický v seznamu Twitteru ale dokonce už na 13. místě – jasně nejvýš ze všech fotbalistů.

A zasáhl i ostatní světadíly. Velkou reklamu si udělal kapitán české reprezentace také v Indii, kde byl v neděli 38. nejčastěji probíraným tématem.

VIDEO: Parádní představení Tomáše Rosického

 
Další zajímavosti o Tomáši Rosickém čtěte v úterním vydání deníku Sport.
V elektronické podobě si ho můžete koupit ZDE >>> 

Titulní strana úterního vydání deníku Sport Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Deník Sport si můžete přečíst i v elektronické podobě Deník Sport si můžete přečíst i v elektronické podoběFoto deník Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud