31. července 2015 • 11:53

SROVNÁNÍ: Duel Arsenalu a Chelsea se blíží! Kdo má lepší tým?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Duel Arsenalu a Chelsea, to bude souboj na ostří nožeDuel Arsenalu a Chelsea, to bude souboj na ostří nožeFOTO: Koláž iSport.cz

    Už jen dva dny musí fotbaloví nadšenci vydržet. Pak dostanou zaslouženou odměnu, velký souboj londýnských rivalů Arsenalu a Chelsea o anglický Superpohár. Už tak vypjatý duel bude tentokrát notně vyšperkovaný. V brance „Kanonýrů“ by totiž neměl chybět brankář Petr Čech, legenda „Blues“. Kdo má silnější tým? Podívejte se v našem velkém srovnání obou rivalů.

  • Brankář

    Petr Čech VS Thibaut Courtois

    V minulé sezoně hráli v jednom týmu, právě kvůli Courtoisovi český gólman z Chelsea odešel. José Mourinho totiž určil jedničkou mladého Belgičana. To ovšem neznamená, že je lepší než Čech, pouze byl pro Chelsea perspektivnější. V Arsenalu si ale novou posilu nemohou vynachválit. Kromě souboje dvou londýnských klubů tak půjde i o velký duel brankářů.

    Petr Čech a Thibaut Courtois ještě oba v dresu Chelsea Petr Čech a Thibaut Courtois ještě oba v dresu ChelseaFoto Profimedia.cz

  • Pravý obránce

    Héctor Bellerín VS Branislav Ivanovič

    Kometa versus stálice. Dvacetiletý Bellerín byl jedním z největších překvapení minulé sezony, v průběhu ročníku se naplno usadil na pravé straně obrany Arsenalu. Rodák z Barcelony splňuje veškeré předpoklady moderního krajního beka, výhodou je jeho obrovská rychlost. To Branislav Ivanovič nepůsobí tak ladně, souboje s ním ale pořádně bolí. Navíc je strašně silný v hlavičkových soubojích.

    Héctor Bellerín Héctor BellerínFoto Reuters

  • Střední obránce

    Per Mertesacker VS John Terry

    V tomto případě má navrch Chelsea. Veterán Terry sice ztratil na rychlosti, jinak je ale nadále klíčovým hráčem „Blues“. Málokdy prohraje souboj, dokáže tým strhnout. Mertesacker je sice díky své postavě v osobních soubojích také silný, ovšem mnohem častěji chybuje. Navíc má velké problémy stíhat náběhy soupeře.

    John Terry John TerryFoto Reuters

  • Střední obránce

    Laurent Koscielny VS Gary Cahill

    Vyrovnaný souboj. Pokud je Koscielny zdravý, což u něj bývá často potíž, je oporou zadních řad. Nemá problém s rychlostí, důrazem ani rozehrávkou. Týmu podřídí všechno. To je případ i Garyho Cahilla na druhé straně. Také on vyniká důrazem, hrou hlavou a obětavostí. Nemá ale tak kvalitní rozehrávku.

    Laurent Koscielny Laurent KoscielnyFoto Reuters

  • Levý obránce

    Nacho Monreal VS César Azpilicueta

    Žádné hvězdy, ale poctiví dříči. Monreal se od svého příchodu z Málagy v roce 2013 sice nestal hráčem, bez kterého by si fanoušci nemohli tým představit, ale jeho forma jde postupně nahoru. Azpilicueta zase hodně ožil po příchodu Josého Mourinha, který se na něj může spolehnout.

    César Azpilicueta César AzpilicuetaFoto Reuters

  • Defenzivní záložník

    Francis Coquelin VS Nemanja Matič

    Souboj defenzivních dříčů vyznívá lehce pro Chelsea. Coquelin je každopádně pro hru „Kanonýrů“ důležitým mužem, právě na něm je neoblíbená černá práce. To samé plní v týmu „Blues“ i srbský reprezentant Matič, navíc je důležitý i v rozehrávce. Zatímco Coquelin hledá většinou jednoduché přihrávky, Matič umí hru tvořit.

    Francis Coquelin Francis CoquelinFoto Reuters

  • Střední záložník

    Aaron Ramsey VS Cesc Fábregas

    Zatímco Ramsey je buldok, který lítá nahoru dolů, Fábregas je pravý tvůrce. Oba mají každopádně na hru svého týmu zásadní vliv. Ramsey se umí ze své pozice dostat i do zakončení, Fábregas spoustu šancí pro své spoluhráče vytváří.

    Cesc Fábregas Cesc FábregasFoto Reuters

  • Ofenzivní pravý záložník

    Theo Walcott VS Willian

    Výbornou formu prokazoval v přípravě Angličan Walcott. A to jak na pravém křídle, tak na hrotu, kde vstřelil i několik branek. Naopak Willian zatím není příliš výrazný, i kvůli delší dovolené po Copa América je možné, že jeho místo zastane někdo jiný. Brazilec si nicméně svůj standard odehraje vždy, především jeho práce směrem do defenzivy je příkladná.

    Teho Walcott Teho WalcottFoto EPA

  • Ofenzivní střední záložník

    Mesut Özil VS Oscar

    Pokud má svůj den, je pro soupeře zničující silou. V přípravě zatím Mesut Özil prokazuje formu pravidelně, teď si ji jen musí přenést do soutěžních zápasů. To Oscar by potřeboval přidat. V minulé sezoně s ním nebyl José Mourinho příliš spokojený. Pokud se Portugalec přikloní k defenzivnější variantě, odnese to právě Oscar, na jehož místo by se nejspíš vysunul Cesc Fábregas a díru ve středu zálohy by zaplnil Ramires.

    Záložník Chelsea Oscar Záložník Chelsea OscarFoto Michal Beránek (Sport)

  • Ofenzivní levý záložník

    Santi Cazorla VS Eden Hazard

    Ofenzivní šperky svých celků. Santi Cazorla se stal klíčovým mužem ofenzivy, jde přes něj většina akcí Arsenalu. Drobný záložník těží z úchvatné techniky, navíc není rozdíl, zda hraje levou nebo pravou nohou. Eden Hazard jde zase do nové sezony s vizitkou nejlepšího hráče Premier League za loňský ročník. José Mourinho ho dokonce staví výš než Cristiana Ronalda.

    Santi Cazorla Santi CazorlaFoto EPA

  • Hrot

    Olivier Giroud VS Diego Costa

    Giroud zatím v přípravě příliš nepálí, důvěru ale nejspíš dostane. Jeho výhodou je silná postava, díky které dokáže vyhrávat osobní souboje. To je ovšem deviza také Diega Costy, který je pro každou obranu zatraceně nepříjemný. Navíc je to typický zakončovatel. Po posledním přípravném duelu měl ale lehké zdravotní problémy, pokud by nemohl nastoupit, nahradil by ho Rémy, nebo Falcao.

    Diego Costa Diego CostaFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud