29. září 2015 • 16:35

Mourinho kritizoval přístup hráčů. Klidně budu stavět děti, hrozí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PORTO - CHELSEA 20:45 ONLINE | Značka jménem Chelsea dostává stále víc ran. Náznak euforie po třech výhrách v řadě v sobotu utnula vydřená ligová remíza 2:2 v Newcastlu. Trenérovi José Mourinhovi nejvíc vadí to, že ti samí fotbalisté, kteří letos slavili titul v Premier League, najednou nemají stejný zápal do hry a chybí jim stabilita výkonů. "Jedině tak se rodí praví šampioni," pravil na tiskové konferenci před dnešním utkáním Ligy mistrů v Portu (ONLINE, 20:45).



Portugalského kouče večer čeká duel proti Portu, kde nastartoval svou velkou trenérskou kariéru. Mourinho před ním kritizoval zkušené hráče Chelsea, která zažívá velmi špatný vstup do sezony. Po sedmi kolech je až patnáctá s osmibodovu ztrátou na vedoucí Manchester United.

"Zápasy, které jsme odehráli s neustálým soustředěním a konzistentním přístupem, jsme dokázali vyhrát. Z toho se musíme poučit, potřebujeme podávat stabilní výkony," zamyslel se Mourinho nad příčinami bídných výsledků "blues".

Kádr Chelsea se před sezonou příliš nezměnil, z velkých jmen odešel  Petr Čech do Arsenalu, který stejně plnil většinou roli náhradníka. Jenže sestava, která v minulé sezoně zažívala zažívající dechberoucí vítěznou jízdu Premier League, najednou nefunguje.

2440643:gallery:true:true

"Psychicky nemáme jediný problém, takticky také ne. Jednoznačně jde o přístup některých jedinců. Když máte hráče s nestabilními výkony, problémy s motivací a odhodláním, zaplatíte za to," pravil Mourinho.

Pokud by ale klub dál ztrácel body, situace by se mohla ještě změnit. "Pokud bude sezona 'uzavřená' a my ztratíme možnost vyhrávat trofeje, půjdu do zápasů jen se svými 'dětmi'," naznačil, že by se osvědčené opory ocitly na vedlejší koleji. "Nemá smysl stavět zkušené hráče, když nemáte co vyhrávat. Jsem nemilosrdný. V takovou chvíli půjdu a řeknu svým mladým hráčům: 'Jděte hrát non-stop.'" naznačil, co se stane v případě krizové varianty.

Portugalský kouč sezonu ještě zdaleka nezabalil. "Bude těžké vyhrát Premier League, ale stále je tomožné, to samé platí v pohárech. Tohle jsem vysvětlil hráčům - dokud máme šanci, musím se snažit připravit naše mladíky do dalších sezon a zároveň dostat to nejlepší z těch zkušených," nastínil Mourinho.

2442380:gallery:true:true

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud