2. října 2015 • 17:47

Lékařka Eva Carneiro se zlobí: Přehlíží důkazy o Mourinhových urážkách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá lékařka Chelsea Eva Carneiro po dvou měsících promluvila o roztržce s trenérem Josém Mourinhem, kvůli které musela z klubu odejít. Mimo jiné zkritizovala vedení anglického svazu, protože podle ní případ dostatečně nevyšetřilo a naopak záměrně přehlíželo důkazy.



Portugalský kouč, jenž byl vyšetřován kvůli údajnému použití hrubých a sexistických výrazů, byl totiž zbaven obvinění. "Zajímalo by mě, jestli tohle bylo jediné vyšetřování v zemi, kde byly předložené důkazy považovány za bezpředmětné," citovala prohlášení Carneirové agentura AP. "Záměrné ignorování některých důkazů bezpochyby ovlivnilo závěr celého případu," dodala lékařka.

Carneiro odešla z Chelsea na konci září šest týdnů poté, co ji Mourinho ostře zkritizoval při zápase anglické ligy. Trenérovi obhájců titulu se nelíbilo ošetřování Edena Hazarda ve třetí minutě nastavení zápasu proti Swansea, protože jeho tým v tu chvíli kvůli předešlému vyloučení brankáře Thibauta Courtoise musel hrát jen v devíti.

Lékařka také připomněla, že vedení Fotbalové asociace přehlédlo incident z utkání s West Hamem v minulé sezoně, při kterém byla údajně terčem nadávek. "Vydali prohlášení, že k žádným sexistickým pokřikům nedošlo. Na moje vyjádření se vůbec nezeptali, přestože ty urážky byly jasně slyšet," uvedla.

Mourinho se zatím k aféře nijak zásadně nevyjádřil. "Dva měsíce jsem zticha a budu v tom pokračovat. Jednoho dne ale promluvím," řekl ještě před tím, než Carneiro zveřejnila kritické prohlášení. Úvod sezony, ve které Chelsea v sedmi kolech získal pouhých osm bodů, však označil za nejhorší období v kariéře.

"Ale beru to jako skvělou zkušenost, kterou nicméně nechci znovu zažít. Sice to přišlo o patnáct let později, ale je to něco, co mi pomůže být lepší. Je to výborná negativní zkušenost, která snad zítra skončí a začneme opět vyhrávat," připomněl sobotní zápas se Southamptonem.

Bývalá lékařka Chelsea Eva Carneiro při oslavách anglického titulu
Bývalá lékařka Chelsea Eva Carneiro při oslavách anglického titulu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud