25. prosince 2015 • 15:57

Hiddink smí vybírat posily. Chelsea chce utratit ČTYŘI miliardy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v sobotu ho čeká velká premiéra. Od 16:00 (ONLINE na iSport.cz) se Chelsea utká doma s rozjetým Watfordem, na lavičce bude porpvé seděd Guus Hiddink. Dočasný nástupce José Mourinha je angažovaný jen do léta, přesto v lednovém přestupovém termínu dostane od majitele klubu Romana Abramoviče velkou sumu na doplnění kádru.



Hrůzná sezona, kdy se obhájce ligového titulu ocitl až u dna tabulky, bude mít v Chelsea následky i v zimní pauze. Vedení klubu zřejmě nestačí odvolání José Mourinha , který navzdory velké podpoře fanoušků odskákal mizerné výsledky ambiciózního týmu.

Nový trenér Guus Hiddink tým poprvé povede doma v duelu s Watfordem. Nizozemský kouč dostal smlouvu do konce sezony, pak má Chelsea spadeno na jiná slavná jména, nejčastěji se mluví o Diegu Simeonem či Josepu Guardiolovi.

Ačkoliv Chelsea nepočítá s Hiddinkem dlouhodobě, zkušený trenér bude mít možnost hýbat s kádrem. Britský deník Daily Mirror přišel s informací, že majitel Roman Abramovič je připravený utrácet za nové hráče. Jedním z cílů může být útočník Jamie Vardy, kometa letošní sezony z Leicesteru a s 15 brankami aktuálně nejlepší střelec Premier League.

"Pojďme odehrát nějaké zápasy a pak uvidíme. Nic stanoveného nemáme, ale samozřejmě je všechno otevřené," uvedl Hiddink na tiskové konferenci. "Nejdřív se tady musím rozkoukat, odehrát s týmem nějaké zápasy. Všechno záleží na výsledcích," dodal.

2534201:gallery:true:true

Jiný britský deník The Sun rozebírá další jména. Do Chelsea by mohla přijít dvojice francouzských reprezentantů Antoine Griezmann a Paul Pogba. Mladé hvězdy patří k nejžádanějším fotbalovým zbožím v Evropě, v nízkém věku jsou oporami Atlética Madrid, respektive italského Juventusu.

Chelsea je údajně ochotná investovat do perspektivní a mimořádně kvalitní dvojky okolo 110 milionů liber, v přepočtu přes čtyři miliardy korun. Přestupy chce částečně financovat z případného prodeje Edena Hazarda do Realu Madrid.

Čtyřiadvacetiletý Griezmann je jednou z největších hvězd španělské ligy, v aktuální sezoně jako křídelní hráč nastřílel už dvanáct branek a je suverénně nejlepším kanonýrem Atlétika.

Paul Pogba je ve dvaadvaceti letech nepostradatelným hráčem v Juventusu Turín, momentálně jde o jednoho z nejdražších fotbalistů planety. Chelsea chtěla vysokého středopolaře už v létě, Pogbu nakonec k cestě na Ostrovy nepřesvědčil ani přímý telefonát José Mourinha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud