20. ledna 2016 • 11:14

Kapitán Arsenalu vyzývá mladé: Vezměte si příklad z Čecha

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Arsenalu Per Mertesacker vyzývá mladé fotbalisty v Arsenalu, aby maximálně využili toho, že mají za spoluhráče Petra Čecha. Podle německého mistra světa jsou zkušenosti českého gólmana k nezaplacení.



Čech se před loňským příchodem do Arsenalu radoval ze čtyř anglických titulů s Chelsea. V této sezoně odchytal za "Kanonýry" všech 22 ligových utkání a připsal si desetkrát čisté konto.

"Má obrovské zkušenosti. Vyhrál spoustu titulů včetně Premier League. Ví, jak se vypořádat s různými situacemi a jak podávat kontinuálně dobré výkony. Díky jeho radám a doporučením jsme silnější," řekl na klubovém webu jednatřicetiletý Mertesacker.

"Tohle je hodně důležité pro tým, jenž je na jednu stranu mladý a talentovaný a na druhou stranu jsou v něm zkušení hráči, kteří mají stále touhu se něco ve fotbale naučit," uvedl téměř dvoumetrový stoper.

"Petr hodně mluví, chce se s námi podělit o informace a zkušenosti, které nám v příštích letech pomůžou. Mít kolem sebe někoho, jako je Petr, musí být pro mladé hráče v klubu hodně užitečné," řekl Mertesacker.

Arsenal je po 22. kole v čele tabulky o skóre před překvapením sezony Leicesterem. V neděli hostí Čechův bývalý klub Chelsea, jenž se coby obhájce titulu trápí a je až čtrnáctý.2564684:gallery:true:true

2562966:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud