15. března 2016 • 11:50

Konec hledání v Chelsea. Povede ji Conte, na posily dostane miliardy

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě mistrovství Evropy, a konec. Úspěšný trenér Antonio Conte v létě opustí lavičku italské reprezentace a ujme se kormidla v Chelsea. O svém rozhodnutí včera informoval na schůzce ve Florencii předsedu italského svazu Carla Tavecchia. Nyní má volnou cestu k tomu, aby uzavřel jednání a podepsal tříletou smlouvu s londýnským klubem.



Nového trenéra hledala Chelsea tři měsíce. Po vyhazovu Josého Mourinha sestavila seznam několika kandidátů, který se v posledních týdnech zúžil na dvě jména: Antonio Conte a Jorge Sampaoli, který byl donedávna koučem chilského národního týmu.

„S Romanem Abramovičem (majitelem Chelsea) jsem se sešel osobně. Řekl mi, že jsem pro něj první variantou. Potřeboval jsem jen nějaký čas na to, abych zlepšil svoji angličtinu, ale nedostal jsem ho. A pak se objevil Conte,“ prozradil Sampaoli.

S italským koučem se už vedení Chelsea domluvilo celkem rychle, protože mu splnilo jednu zásadní podmínku: realizační tým si sestaví podle vlastních představ. Zůstat by měl pouze nynější asistent Steve Holland, který se krátce po Mourinhově odchodu, přesněji v jednom utkání proti Sunderlandu (3:1), ocitl na lavičce v roli hlavního trenéra, než dorazil zkušenější záskok v osobě Guuse Hiddinka.

Conteho nečeká snadná práce, protože kádr může opustit hned několik hráčů ze základní sestavy. Nejčastěji se spekuluje o Edenu Hazardovi či Diegu Costovi, po obou pokukuje Paris St. Germain. Přebudovat tým, aby byl v dalším ročníku znovu konkurenceschopný pro boj o ligový trůn, tak bude jeho první úkol.

Bez Ligy mistrů půjde shánění posil hůř

Ne všechny vytipované posily se podaří zlanařit. Složité to bude hlavně proto, že Chelsea nebude hrát v příštím ročníku Ligu mistrů, což je pro fotbalisty vždy největší lákadlo. Na druhou stranu Abramovič údajně přislíbil Contemu na nákupy 130 milionů liber (asi 4,5 miliardy korun), a to není zrovna málo.

Koho se pokusí získat? Na Ostrovech se spekuluje o různých jménech – Arturo Vidal (Bayern Mnichov), John Stones (Everton), Leonardo Bonucci (Juventus), Miralem Pjanič či Radja Nainggolan (oba AS Řím).

Současné a nové hráče bude Conte posuzovat i podle toho, jak moc jsou takticky vyspělí. Z toho, co prosakuje do britských médií, chce totiž v Chelsea vytvořit druhé herní schéma (a své nejoblíbenější) 3 – 5 – 2. Po svých svěřencích bude vyžadovat, aby zvládali přechod z tohoto rozestavení na obvyklejší 4 – 3 – 3. Juventus to pod jeho vedením uměl, turínský klub převzal v roce 2011 v podobné situaci a vrátil ho na vrchol.

2620642:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud