Jakub Dvořák
20. května 2016 • 09:39

Kalas řeší přestup z Chelsea do Middlesbrough. Proč ne? říká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále patří Chelsea, kde v minulém roce podepsal nový tříletý kontrakt. V létě by však český reprezentační obránce Tomáš Kalas mohl změnit dres. Velký zájem o jeho služby má Middlesbrough, kde olomoucký rodák poslední rok a půl hostoval a v aktuální sezoně s klubem postoupil do Premier League. „Kdybych dostal nabídku na přestup, určitě bych o ní uvažoval,“ řekl 23letý stoper pro lokální deník Gazette Live.



V dresu prvního týmu Chelsea odehrál do svého příchodu v roce 2011 ze Sigmy Olomouc pouze dva soutěžní duely. Na hostování v Middlesbrough strávil 16 měsíců a nastoupil k 47 zápasům. Na vytížení pod španělským trenérem Aitorem Karankou si český obránce rozhodně nemůže stěžovat.

„Na jedna a půl sezony to není zlé. Také jsem kvůli tomu přišel a doufám, že tak budu pokračovat i v příští sezoně – třeba i v dresu Middlesbrough,“ uvedl 23letý defenzivní univerzál. „Pokud bych dostal nabídku na přestup, určitě bych o ní uvažoval. Proč ne?“ dodal.

S Middlesbrough se Kalasovi v aktuální sezoně povedlo postoupit z druhého místa do Premier League, tudíž by se mohl na hřišti postavit i svému majiteli Chelsea, kde v minulém roce podepsal nový tříletý kontrakt. V jejím dresu však nikdy pořádnou šanci nedostal a místo toho putoval po hostování.

Obránce Tomáš Kalas
Obránce Tomáš Kalas

Nejdříve působil dva roky na hostování v holandském Vitesse Arnhem. Následoval návrat na Stamford Bridge, kde mu José Mourinho dal šanci až v závěrečných kolech. Výborným výkonem nadchl fanoušky v zápase proti Liverpoolu a devadesát minut odehrál také v posledním kole na půdě Cardiffu.

I přesto po sezoně zamířil znovu na hostování do bundesligového Kölnu, kde po půlroce skončil. Následoval odchod do Middlesbrough a po roce a půl jej čekal postup mezi anglickou elitu.

„Byl to velice úspěšný rok. Z ničeho jsme postavili tým a jsem rád, že jsem byl jeho součástí,“ neskrýval český obránce své nadšení. Klíčový duel, který Middlesbrough zaručil postup, byl proti Brightonu, za který hraje i český záložník Jiří Skalák. „Bylo to neuvěřitelné. Už na rozcvičce byla taková atmosféra, že jsme si říkali, jestli nehrajeme náhodou ve Wembley,“ popisoval Kalas své dojmy z utkání, po kterém Middlesbrough slavilo postup do Premier League. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud