25. srpna 2016 • 17:57

Neodcházej! Harta vzývali fanoušci, Guardiolovi ukázal hru nohama

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o velké loučení s Manchesterem City? Joe Hart v odvetě play off Ligy mistrů se Steauou Bukurešť (1:0) možná naposledy chytal za bohatý velkoklub. Trenér Guardiola s ním nepočítá, ale fanoušci se celou situaci pokoušelui zvrátit. Klubovou ikonu celý zápas vydatně podporovali a dávali jasně najevo, že si přejí, aby anglický reprezentant v klubu zůstal.



Hart za City chytá už od roku 2006, už ve své druhé sezoně se stal jedničkou. V klubu je déle než šejk Mansour, který do Citizens napumpoval miliardy a stvořil velkoklub.

Devětadvacetiletý gólman se vypracoval v největší klubovou osobnost, oporu a uznávaného hráče. Jenže časy se ve fotbale rychle mění. Nový trenér Pep Guardiola hned po svém příchodu oznámil, že hodlá preferovat jiné brankáře, klub již získal Claudia Brava z Barcelony a Hartovi nebrání v odchodu.

Hart se tak ocitl v roli, kterou už skoro nepamatuje - zápasy sleduje jen z lavičky náhradníků. Příležitost dostal až v odvetě play pff Ligy mistrů se Steauou, do které šel anglický favorit za rozhodnutého stavu 5:0.

Fanoušci Citizens mu v utkání vyjádřili maximální podporu. Hart do zápasu dostal kapitánskou pásku a skoro pokaždé, když se potkal s balonem, tribuny burácely a vyvolávaly jeho jméno.

Tato fanynka Manchesteru City má jasno: Joe Hart je klubová legenda!
Tato fanynka Manchesteru City má jasno: Joe Hart je klubová legenda!

Příznivci jednoho z nejbohatších klubů světa si nepřejí, aby Hart z týmu odcházel. Jenže Guardiola to vidí jinak, už má vybrané jiné koně.

"Věděl mé rozhodnutí už od chvíle, co jsem přišel, ví, co si o gólmanské pozici myslím," zopakoval Guardiola. "Ale jsem šťastný za jeho výkon proti Steaue. Mám hodně rád, když ho lidi takhle podporují a dávají mu najevo, jak je důležitý," snažil se ocenit přínos zkušeného brankáře.

Hart moc práce při výhře 1:0 neměl. Ale bylo vidět, že se koncentruje na každý kontakt s balonem. Snažil se dobře rozehrávat a ukázat, že i tuhle disciplínu zvládá. Právě slabší rozehrávka je Guardiolovým důvodem, proč chce jiného brankáře.

"Byla to pro mě výjimečná noc," přiznal Hart po výhře nad Steauou. "Tohle je pro mě speciální místo, nikdy jsem se tím netajil. V Manchesteru City to miluju. Oceňuji všechny lidi z klubu a oni oceňují mě. Je to příjemný pocit."

Šlo o nejspíš jeho poslední zápas za celek, kde se vyšvihl mezi elitní světové gólmany. Do konce srpna je volný přestupový trh, teď jde jen o to, jaký klub se s Hartem dohodne, Zájemců je několik, problémem je gólmanova vysoká gáže, která se žádnému klubu příliš nechce platit. Hart si totiž týdně vydělá 135 000 liber (zhruba 4,2 miliony korun), kvůli tomu ztroskotaly vyjednávání s Evertonem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud