18. září 2016 • 04:56

Islam řádí! Nejdražší posila Leicesteru zničila Burnley a jezdila jako myš

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Leicester za něj v létě zaplatil jako ještě za nikoho v historii. Útočník Islam Slimani přišel ze Sportingu Lisabon do týmu mistra za 25,5 milionu liber (890 milionů korun). Podle jeho debutu v Premier League se každopádně zdá, že nešlo o přehnanou investici. Slimani totiž srazil v 5. kole anglické ligy dvěma góly Burnley a zařídil tak Leicesteru důležité tři body.



Leicester moc dobře věděl, za koho pořádný balík utrácí. Slimani dal totiž v minulém ročníku portugalské ligy za Sporting 27 gólů ve 33 zápasech, celkem nasázel 31 soutěžních branek. To je mimochodem o sedm tref více, než zaznamenal za Leicester Jamie Vardy.

Slimani začal i aktuální sezonu v dresu Sportingu, odehrál za něj dva zápasy a připsal si jeden gól. Jenže pak se ozval Leicester. Ten nemohl být spokojený se startem do nového ročníku Premier League a tak položil na stůl skoro 900 milionů korun. Tomu nemohl lisabonský celek odolat.

Alžírský fotbalista tak zamířil do Anglie a poprvé se fanouškům předvedl při výhře Leicesteru v Lize mistrů, na hrotu nastoupil společně s Vardym. Na půdě Brugg odehrál 61 minut, prosadit se nedokázal. To ale mělo přijít brzy.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Burnley 3:0. Řádila nejdražší posila mistra
Video se připravuje ...

Slimani totiž nechyběl v základní sestavě ani v sobotu. Poprvé v kariéře si tak zahrál slavnou Premier League a hned si ji začal podmaňovat. Proti Burnley se poprvé prosadil v nastavení prvního poločasu, kdy otevřel skóre vyrovnaného zápasu. „Jezdí jako myš,“ všiml si expert Gary Lineker.

To se potvrdilo hned na začátku druhého poločasu, kdy se Slimani trefil podruhé. Stejně jako v prvním případě zaúřadovala jeho hlava, a bylo prakticky po zápase. Leicester si pak již utkání užíval, přidal třetí gól a mohl oslavit vítězství 3:0.

Nejdražší posila v historii Leicesteru tak vstoupila do angažmá výborně. „Slimani je dobrý chlapík a je velmi šťastný. Je ovšem důležité, aby ve střílení gólů pokračoval, jinak by to byl problém,“ šetřil ovšem přehnanou chválou po utkání trenér „lišek“ Claudio Ranieri.

Střelec Leicesteru Islam Slimani slaví svůj gól v utkání Premier League.
Střelec Leicesteru Islam Slimani slaví svůj gól v utkání Premier League.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud