14. ledna 2017 • 16:00

Překvapivá posila! V Evertonu neměl ani skříňku, teď má zachránit Hull

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický Hull vkročil do roku 2017 jako poslední tým v tabulce Premier League. Zatím jen tříbodovou propast mezi nimi a záchranou se pokusí překonat i díky nové posile jménem Oumar Niasse. Příchod senegalského útočníka ale fanouškům moc jistoty nepřidává. V Evertonu totiž pro Niasse nebylo místo ani na hřišti, ani v šatně.



Začalo to tak slibně. Oumar Niasse nasázel v dresu Lokomotivu Moskva 12 gólů v 28 zápasech, což přimělo zástupce Evertonu, aby za něj na začátku roku 2016 vysázeli na stůl 13 a půl milionu liber, tehdy třetí nejvyšší částku v historii klubu. Jenže místo snů o dobývání Premier League přišla brzy hodně tvrdá realita.

Pod trenérem Robertem Martinezem stačil odehrát jen pět ligových zápasů, a na listinu střelců se nedostal ani jednou. Po červnovém příchodu Ronalda Koemana to šlo ještě víc z kopce - Niasse stihl za áčko jen velmi nepovedený poločas v přátelském utkání proti Jablonci. A od té chvíle ani sekundu.

SESTŘIH Premier League: Hull - Manchester City 0:3. Třetí výhra v řadě
Video se připravuje ...

"Tohle má být ten, kdo nás udrží v lize?" museli se divit fanoušci Hullu, když klub oznámil příchod senegalského útočníka na hostování s možností odkupu. Šestadvacetiletý hráč strávil podzim mimo soupisku Evertonu a hrál jen za mládežnický tým. A i když mu to na hřišti lepilo a třeba mladíkům z Readingu dal hattrick za 20 minut, v šatně na něj nezbylo místo.

"Jsem v kabině s týmem do 23 let, ale nemám tam svoji skříňku," svěřil se Niasse v rozhovoru pro Guardian. "Prostě si na jedno místo hodím tašku, jdu trénovat, pak to všechno hodím do auta a jedu domů." Hull po Niassovi sáhl hlavně pro jeho vytrvalou snahu prosadit se. Senegalský útočník totiž odmítal přestoupit jinam a bojoval o šanci v A týmu, ačkoli trenér Koeman jasně prohlásil, že jestli chce hrát, bude muset Everton opustit.

Ubránit ligovou příslušnost Hullu možná bude ještě těžší úkol, než prosadit se v nabitém kádru Evertonu. "Tygři" ve 20 zápasech dali jen 17 branek a mají nejhorší útok v lize. Druhé nejhorší číslo jim zase svítí v kolonce gólů inkasovaných, konkrétně 44. Hůře je na tom jen Swansea, a to o jediný gól. O problémech se zraněními, které donutily Hull odehrát několik zápasů se záložníky na pozici stoperů, ani nemluvě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud