19. ledna 2017 • 12:16

Rashford pro iSport TV: Mourinho se stará. Jak vidí Zlatana a Rooneyho?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně zazářil Marcus Rashford v Manchesteru United jako kometa, nyní se jeho rozlet přibrzdil. Nicméně zůstává jedním z nejznámějších hráčů v anglickém velkoklubu. Co po něm požaduje trenér José Mourinho a jaký přínos pro mužstvo má kanonýr Zlatan Ibrahmović? O tom se mladý útočník rozpovídal exkluzivně pro iSport TV při představování nových kopaček v Mnichově.



V minulé sezoně mu dal šanci v A týmu nizozemský kouč Louis van Gaal a tehdy teprve 17letý Marcus Rashford se jí chopil a už ji nepustil. Od té chvíle zůstal ve společnosti Rooneyho a spol. a denně se učí od nejlepších. První sezonu ho navíc vede jeden z nejlepších trenérů na světě José Mourinho , o kterém se však často tvrdí, že to s mladými hráči neumí.

„To podle mě není pravda," oponuje Rashford. "Je velmi chytrý v tom, jak dává šanci mladým hráčům a pomáhá jim,“ říká o portugalském kouči. „Každý den mluví s více hráči nejen o fotbale, ale i o životě. Pro manažera je důležité, aby toho o nás věděl hodně. Myslím, že až později v našich kariérách pochopíme výhody, které nám jeho přístup a taktika přinesly,“ doplňuje anglický supertalent.

Rashford pro iSport TV: Mourinho se o nás stará. Jak vidí Zlatana a Rooneyho?
Video se připravuje ...

Kromě Mourinha v létě na Old Trafford dorazilo další zvučné jméno světového formátu. Z PSG přišel kanonýr Zlatan Ibrahimovic. Jak na mladého útočníka působí? „Přinesl do týmu trochu jiný charakter, který jsme předtím neměli. Pomáhá týmu, aby drželo něco víc pohromadě,“ popisuje Rashford.

Zároveň dodává, že víc vzhlíží ke kapitánovi United Waynu Rooneymu. „Sledoval jsem ho, vím, co dokázal během kariéry. Je mi to bližší než to, co dokázal Zlatan.“

Mladý útočník Marcus Rashford slaví branku se svými spoluhráči v utkání proti Readingu
Mladý útočník Marcus Rashford slaví branku se svými spoluhráči v utkání proti Readingu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud