11. března 2017 • 20:38

Fanoušci šli proti Wengerovi. Arsenal pak vyhrál 5:0 a v FA Cupu postoupil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Semifinalisty Anglického poháru se stali fotbalisté Manchesteru City a Arsenalu. "Citizens" vyhráli na hřišti Middlesbrough 2:0 po gólech Davida Silvy a Sergia Agüera. Třetí tým Premier League zápas jasně ovládl a prodloužil sérii bez porážky na 11 soutěžních utkání. Naopak Middlesbrough potřetí v řadě prohrálo bez vstřelené branky. Arsenal s Petrem Čechem v brance potvrdil roli favorita proti Lincolnu City z páté ligy a zvítězil jasně 5:0.



Ještě před zápasem Arsenalu s Lincolnem se uskutečnil pochod fanoušků domácího týmu, kteří protestovali proti trenérovi Arsénu Wengerovi. Příznivci „Gunners“ měli transparenty a zpívali popěvky, které jasně naznačovaly, že si přejí konec dlouholetého kouče. Ten má prý dostat možnost podepsat novou smlouvu.

VIDEO | Fanoušci Arsenalu šli pochod proti trenéru Wengerovi

V samotném zápase měl Arsenal podle očekávání od začátku více ze hry, v 28. minutě ale musel zasáhnout také Čech, který vytěsnil Arnoldovu střelu. Jinak útočili "Kanonýři" a v nastavení první půle šli do vedení zásluhou Walcotta, jenž vstřelil 12. gól za Arsenal v Anglickém poháru, čímž dorovnal legendu londýnského klubu Iana Wrighta.

Po změně stran domácí naprosto dominovali a přidali další čtyři góly. Trefili se Giroud, Sánchez, Ramsey a vlastní branku si dal Waterfall. Arsenal tak povedeným způsobem oslavil jubilejní 300. soutěžní zápas na stadionu Emirates.

Citizens postoupili bez problémů

Hosté otevřeli skóre už ve třetí minutě, když se po Zabaletově centru a Sterlingově teči prosadil Silva. V této sezoně se podílel na třech brankách "Citizens" v poháru: dva góly dal a na jeden přihrál.

V druhém dějství Manchester ještě přidal na intenzitě a dočkal se pojištění postupu. Agüero nejprve v 52. minutě trefil tyč, o čtvrt hodiny později už ale mířil přesně. V 76. minutě byl blízko snížení Fabio, hlavičkou už dokonce překonal gólmana Brava, za ním ale stihl zasáhnout stoper hostů Stones.

Anglický fotbalový pohár - čtvrtfinále:

Middlesbrough - Manchester City 0:2 (0:1)
Branky:
3. Silva, 67. Agüero.

Arsenal - Lincoln City 5:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Walcott, 53. Giroud, 58. vlastní Waterfall, 72. Sánchez, 75. Ramsey.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud