11. července 2017 • 11:16

Drahá posila Arsenalu? Mourinho ji odmítl, není to hráč pro velké zápasy

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Získali jsme top posilu. Elitního střelce z francouzské ligy. Nikdo jiný nestál v historii Arsenalu víc. Příchod Alexandreho Lacazetteho na Emirates Stadium vzbudil v řadách příznivců „Kanonýrů“ velké vášně. Konkurence, alespoň ta z Manchesteru, je však ledově klidná. „Mourinho jej také sledoval, ale usoudil, že to není posila. Góly dával z penalt a nemá na velké zápasy,“ prozradil zdroj blízký United deníku Express jen pár dní poté, co se klubu upsal jiný velký střelec Romelu Lukaku.



Byl velkou oporou Lyonu. V posledních třech sezonách vstřelil 31, 23 a 37 branek. I proto Arséne Wenger přestal odolávat tlaku veřejnosti a poslal do Francie za Alexandreho Lacazetteho 53 milionů liber a fanoušci si nad rekordním nákupem libovali, jak velkou posilu do ofenzivy získali.

O 26letého Francouze měl podle informací britského tisku zájem i José Mourinho , který sháněl náhradu za Zlatana Ibrahimovice do Manchesteru United. Jenže svůj interes záhy stočil směrem k belgickému tanku v barvách Evertonu Romelu Lukakovi.

Důvod? Podle člověka, který má k United blízko, měl portugalský trenér pochybnosti o Lacazetteho kvalitě.

„Byl sledován, protože to byl elitní střelec ve Francii. Ale spousta jeho branek padla z penalt. Nakonec bylo ve výsledném hlášení, že nemá výdrž, fyzicky se nezlepšuje a není to hráč pro velké zápasy,“ uvedl tajemný zdroj deníku Express.

Alexandre Lacazette v dresu Arsenalu
Alexandre Lacazette v dresu Arsenalu

Místo něho tak United angažovali za 75 milionů liber Romelua Lukaka z Evertonu, který v minulém ročníku Premier League nastřílel 25 branek a stal se druhým nejlepším střelcem ligy.

Velký zájem o něho jevila Chelsea a jeho přesun na Stamford Bridge byl považován za hotovou věc. Mourinho však jakékoliv vazby přetrhal a belgického střelce přetáhl k sobě na Old Trafford. A to i přesto, že v minulosti byl jejich vztah ne zrovna ideální.

Čtyřiadvacetiletý Lukaku v kádru nahradí Zlatana Ibrahimovice, který léčí zranění kolene a v klubu se s ním nepočítá. I přesto měl Lukaku švédského fotbalistu požádat o svolení k tomu, aby mohl nosit dres s číslem devět. Jeho žádosti mu bylo vyhověno.

Zda bude opravdu lepší posilou, než Lacazette, se nastíní třeba již 2. prosince, kdy Mourinho a spol. přijedou na Emirates.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud