2. září 2017 • 21:00

Kouč mezi tyčemi? Mourinho chytal pro charitu, dostal žlutou za zdržování

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal zase jednou pomáhal. Londýnský klub Queens Park Rangers uspořádal exhibiční utkání mezi týmy vedenými kanonýry Lesem Ferdinandem a Alanem Shearerem, který měl pomoci rodinám obětí požáru londýnské věže Grenfell Tower. Dresy na sebe navlékly fotbalové legendy David Seaman nebo Paul Merson, hvězdy daších sportů jako maratonec Mo Farah, či hudebníci jako Olly Murs nebo frontman skupiny Pulp, Jarvis Cocker. Hlavní hvězdou odpoledne byl ale jiný muž - José Mourinho, který překvapivě naskočil do brány.



Mourinho býval záložníkem, ale jeho kariéra nebyla, mírně řečeno, zrovna hvězdná. Portugalec pověsil kopačky na hřebík už ve čtyřiadvaceti. Teď se po více než dvaceti letech skvělé trenérské kariéry aktivně vrátil na zelený pažit, v rámci týmu Alana Shearera ale musel nastoupit jako brankář.

Krátce po 60. minutě za stavu 2:1 pro jeho mužstvo nahradil Mourinho za bouřlivých ovací legendárního brankáře Davida Jamese. A už během minuty si sudí psal jeho jméno o notýsku, impulzivní kouč totiž zdržoval už u svého prvního výkopu a dostal za to žlutou kartu.

Na začátku 76. minuty navíc Mourinho musel zkousnout inkasovaný gól z kopačky Chrise Edwardse, basáka kapely Kasabian, který znamenal vyrovnání. Tradičně po mourinhovsku se ale zlobil. "Neměly by se kopat penalty, ten gól byl z ofsajdu," rýpl si v žertu v rychlém rozhovoru.

Při pokutových kopech jeho mužstvo prohrálo a Mourinho nechytil ani jedinou penaltu, sám se ale k jedné postavil jako střelec a s přehledem ji proměnil.

54letý portugalský stratég se při zápase pro dobrou věc musel dobře bavit. Vážnou tvář neudržel například při vtípku šéfa jeho týmu, Alana Shearera. "Včera jsem se dozvěděl, že nás posílí ten nejlepší trenér všech dob. Sir Alex Ferguson ale nakonec nemohl, tak tu máme toho druhého nejlepšího," pronesl s úsměvem bývalý kanonýr Newcastlu. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud