1. ledna 2018 • 08:09

Čecha štvala křivda! To není penalta, řekl sudímu. A pak si měl ostře ulevit

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl slavit 200. čisté konto v Premier League, místo toho brankář Arsenalu Petr Čech končil zápas na West Bromwichi s rozporuplnými pocity. On sám ztratil jubilejní nulu, jeho tým zase důležité vítězství. Domácí srovnali na 1:1 v 89. minutě po penaltě za ruku obránce Caluma Chamberse. Verdikt sudího Mikea Deana vyvolal bouřlivé diskuze. Zapojil se do nich i Čech, fanoušci na internetu si všimli jeho vulgárního povzdechnutí po zápase.



Když rozhodčí nařídil v závěru silvestrovského utkání 21. kola penaltu proti Arsenalu, Čech si s ním šel verdikt okamžitě vyjasnit. Není pochyb, že míč zasáhl Chambersovu roku, ovšem Gibbsův centr do ní mířil z bezprostřední blízkosti a hráč Arsenalu neměl šanci jakkoliv reagovat.

A to byla právě Čechova výtka, když vyrazil po závěrečném hvizdu za sudím. „Před sezonou máme pokaždé sezení se sudími, na kterých zazní, že pokud je hráč blízko míči a nemá šanci reagovat, nikdy to není penalta. Ptal jsem se rozhodčího, proč se rozhodl takhle,“ řekl brankář Arsenalu bezprostředně po zápase.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Arsenal 1:1. Čech přišel o 200. nulu v 89. minutě
Video se připravuje ...

Na diskuzi ale nedošlo. „Dostal jsem žlutou kartu za to, že jsem řekl: Není to penalta! Ale nebyl jsem nezdvořilý. Jen jsem mu položil otázku a zklamalo mě, že nijak neodpověděl. Očekával bych, že rozhodčí vám odpoví, když k němu přijdete s respektem a zeptáte se.“

Podle deníku Sun zazněla z Čechových úst při odchodu z hřiště ještě ostřejší slova. "Zas*** p**a," měl pronést v angličtině.

Rozladěný byl také trenér Arsenalu Arséne Wenger. „Rozhodčí to nemohl vidět, stál před ním hráč. Proto jsem zpochybňoval jeho verdikt.“ Zastání nenašel arbitr ani u kouče domácích Alana Pardewa. „Bylo to těžké rozhodnutí proti Arsenalu,“ uznal.

Pátý Arsenal tak propásl příležitost přiblížit se čtvrtému Liverpoolu, na který ztrácí tři body, West Bromwich se po bodovém zisku proti favoritovi odpoutal z posledního místa.

Klíčový moment. Měla se pískat penalta proti Arsenalu za tuto ruku?
Klíčový moment. Měla se pískat penalta proti Arsenalu za tuto ruku?

Góly

Domácí: 89. Jay Rodriguez

Hosté: 84. McClean (vl.)

Sestavy

Domácí: Foster – C. Dawson, Hegazy, J. Evans (C), Gibbs – Phillips (72. McClean), Livermore, Barry, Brunt (72. Krychowiak) – Jay Rodriguez, Robson-Kanu (75. Nyom).

Hosté: Čech – Koscielny (C) (72. Mertesacker), Chambers, Mustafi – Bellerín, Xhaka, Wilshere, Kolašinac (37. Maitland-Niles) – Alexis Sánchez, Iwobi (74. Welbeck) – A. Lacazette.

Náhradníci

Domácí: Myhill, Nyom, McAuley, Burke, Yacob, McClean, Krychowiak

Hosté: Ospina, Mertesacker, Maitland-Niles, Elneny, Coquelin, Welbeck, Walcott

Karty

Domácí: J. Evans, Brunt, C. Dawson

Hosté: Mustafi, Wilshere, Čech

Rozhodčí

Dean – Long, Hussin

Stadion

The Hawthorns, West Bromwich

Návštěva

26 223 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud