5. ledna 2018 • 19:25

Conte zaútočil na Mourinha: Že jsem klaun? Nejspíš už trpí demencí

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský trenér Chelsea Antonio Conte tvrdě zaútočil na Josého Mourinha kouče konkurenčního Manchesteru United. „Má stařeckou demenci," prohlásil Ital na tiskové konferenci před sobotním zápasem FA Cupu. Na co ve svém prohlášení narážel?



Conteho tvrzení je reakcí na Mourinhův výrok kritizující "klauny za postranní čarou". Portugalský nestor tak označil své trenérské protějšky na čtvrteční tiskové konferenci před zápasem v FA Cupu proti Derby County, když byl dotázán, zda se z jeho projevu nevytratila vášeň.

„Protože se za postranní čarou nechovám jako klaun, znamená to, že jsem ztratil vášeň?“ uvedl

Je všeobecně známo, že jak Conte, tak trenér Liverpoolu Jürgen Klopp, dávají v průběhu zápasu průchod svým emocím. Trenér Chelsea si však nenechal označení za klauna líbit. „Myslím si, že občas někdo zapomíná, co řekl nebo udělal v minulosti. Říká se tomu stařecká demence, když jste trochu na hlavu (zaťukal si na čelo) a zapomínáte na věci z minulosti," rozohnil se.

Napětí se snažil zmírnit bývalý gólman Chelsea Carlo Cudicini, který pro Conteho občas funguje jako překladatel. Ital totiž na tiskové konferenci neuvedl anglický výraz pro stařeckou demenci "senile dementia", nýbrž jelikož si v danou chvíli nedokázal vzpomenout na anglický výraz, použil italské spojení "demenza senile".

Cudicini celý incident vysvětloval tak, že Conte v dané chvíli neměl na mysli stařeckou demenci, ale amnézii - ztrátu paměti.

Chelsea Antonia Conteho utíká obhajoba titulu
Chelsea Antonia Conteho utíká obhajoba titulu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud