18. ledna 2018 • 14:11

Chelsea se zlobí na video: Žlutá místo penalty. Měli ji ohlásit, zuřil Conte

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli k dispozici videorozhodčího, přesto nepomohl. Třetí kolo FA Cupu bylo pro Chelsea pořádné drama. Druholigový Norwich sice svěřenci Antonia Conteho nakonec porazili 2:1 (5:3 po penaltovém rozstřelu), ale po zápase se řešily především nafilmované pády a nenařízení pokutového kopu ve prospěch domácíh.



Tři pády - tři žluté karty. Sudí Graham Scott neměl s hráči Chelsea v odvetném pohárovém utkání s Norwichem slitování. Jenže zatímco v případě španělského dua Pedro, Morata udělil napomenutí správně, u zákroku na Williana se upískl.

Ačkoliv měl možnost využít rady od videorozhodčího, faul na brazilského záložníka přešel s dojmem, že se jedná o simulování a ještě mu udělil žlutou kartu. Situaci nepomohl ani Mike Jones, který u videa seděl. Přitom se experti BBC shodli na tom, že se měla kopat penalta.

VIDEO: Zákrok na Williana

 

„Zatímco v zápase Leicesteru zafungovalo video perfektně, nyní se ukázalo, že zas tak skvělé nebude. I proto mám velké obavy,“ pronesl Alan Shearer, bývalý anglický reprezentant.

„Sudí to prostě přešel a nechal hru dál plynout. Pokud chceme využívat video technologii, je důležité, aby rozhodčí vyčkali, především když se jedná o takovou nepřesnou situaci,“ řekl trenér Chelsea Antonio Conte.

VIDEO: Sestřih zápasu Chelsea - Norwich

„Chyba však nebyla na straně rozhodčího na hřišti, ale toho u videa. Měl svého kolegu kontaktovat a říct mu, jak by se měl rozhodnout,“ pokračoval Conte.

Nafilmované pády Pedra a v nastaveném čase Moraty, kvůli kterým byli obra hráči vyloučeni, však italský kouč odsoudil. „Oba dva jasné simulování a zasloužené žluté karty,“ nezastíral.

Pedro přihrál pád v prvním poločase, v prodloužení pak vyfasoval druhé napomenutí za nebezpečný skluz. Krátce po něm obdržel žlutou za filmování i Morata, jemuž se verdikt sudího nelíbil a za protesty viděl druhou.

I přes divoký průběh zápasu, když  vyrovnávací branka hostů padla ve čtvrté minutě nastavení, Chelsea nakonec vyhrála po penaltovém rozstřelu a v další fázi vyzve Newcastle.

Álvaro Morata obdržel žlutou kartu za simulování, druhou za protesty a byl vyloučen
Álvaro Morata obdržel žlutou kartu za simulování, druhou za protesty a byl vyloučen

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud