Jakub Dvořák
23. ledna 2018 • 21:22

Džeko míří do Chelsea! Jde o peníze, tvrdí v Anglii. Řím potřebuje šetřit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odchod Edina Džeka a Emersona z AS Řím je takřka hotovou věcí. Alespoň to tvrdí italská média. Chelsea za oba dohromady zaplatí částku kolem 60 milionů eur (1,5 miliardy korun). Proč však Římané pouští do Anglie nejlepšího střelce minulé sezony, zůstává fanouškům záhadou. S možným vysvětlením celého transferu přišel James Horncastle v pořadu BBC Euro Leagues. Podle něho AS tak učinilo na základě finančního fair play. Podmínky transferu jsou pro ně nadmíru výhodné.



Transfer, kterému by se před pár dny kdekdo vysmál, je na spadnutí. Edin Džeko , elitní střelec, po dvou a půl letech opustí AS Řím a vrací se do Anglie. Přesněji řečeno podepíše smlouvu s obhájcem titulu Chelsea. Společně s ním si kufry sbalí i brazilský obránce Emerson.

Pro Ostrovy to bude velký návrat. Vytáhlý útočník, který v dresu Manchesteru City v 189 zápasech nastřílel 72 branek a vyhrál mistrovský titul, je stále žádané zboží. Kde byl, tam padaly góly. Wolfsburg, City a nyní i AS Řím, kde je na hrot jasnou volbou číslo jedna.

O to víc je zarážející, proč se italský klub své opory zbaví tak snadno. James Horncastle, který Serii A mapuje pro stanici BT Sport, se v rozhovoru pro radio BBC se nechal slyšet, že za celým transferem stojí finance.

Řím peníze nutně potřebuje. Horncastle si všiml, že AS nemá na dresech žádného sponzora, k tomu staví supermoderní stadion. Na přestupovém poli byl v posledních letech dost aktivní, ale od sezony 2015/16 je rozdíl v jeho nákupech a prodejích v plusu a to kolem 30 milionů korun.

Útočník AS Řím Edin Džeko uvízl v hledáčku Chelsea
Útočník AS Řím Edin Džeko uvízl v hledáčku Chelsea

Džeko je navíc v klubu nejlépe vydělávajícím hráčem. Jeho odchod by tak AS finančně ulevil. U brazilského beka je situace trochu odlišná. Řím vyšel zhruba na 400 tisíc eur a dvacetimilionová nabídka je pro klub z kategorie, kterým se ne neříká.

Podle italských médií je přestup dvojice do Chelsea hotovou věcí. Co to bude pro klub znamenat? Řím ztratí svého top útočníka a v kádru na pozici středního forvarda zbydou pouze Patrik Schick a Grégoire Defrel. Tedy duo, které za celý podzim v 19 startech vyprodukovalo jeden gól.

I proto se začalo spekulovat, že se sportovní ředitel Monchi začal rozhlížet po možné náhradě. Jméno, které ve spojení s „Vlky“ rezonuje nejvíce, je 24letý hrot Fiorentiny Khouma Babacar. V aktuální sezoně autor pěti branek v 18 zápasech. Celkem však odehrál pouze 588 minut. Zároveň se však mluví o možném příchodu Daniela Sturridge z Liverpoolu, který po opakujících se zdravotních problémech vypadl ze sestavy.

Nicméně zatím trenér Eusebio di Francesco s bosenským forvardem počítá do základní sestavy. Potvrdil to i na úterní tiskové konferenci před zápasem se Sampdorií Janov. "Zatím je první volbou Edin, pak je tu Schick a Defrel. Pokud se věci změní, tak na ně budu reagovat, ale zatím o ničem nevím. Je to v režii vedení klubu," uvedl kouč AS Řím.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud