Jakub Dvořák
8. února 2018 • 04:30

Dúbravkův debut v Anglii proti United? Musí se předvést, říká Benítez

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při podpisu smlouvy jako divák. Další duel v roli připraveného náhradníka a o víkendu debut proti United? Je to možné. Brankář Martin Dúbravka dělá po přesunu ze Sparty do Newcastlu pokroky každým dnem a trenér Rafael Benítez promluvil o tom, kdy by mohl být slovenský reprezentant připravený nastoupit.



Opustit českou nejvyšší soutěž a skočit rovnýma nohama do Premier League? Ke vší úctě k HET lize je to obrovský posun. Natož pro brankáře, jelikož ostrovní styl je pro ně velmi náročný a ne každý obstojí. I proto si chce Benítez Dúbravku důkladně proklepnout, než jej vyšle do ostrého utkání.

„Martin je skvělý ve hře nohama. Tuším, že i on sám se tak v nějakém rozhovoru představil a souhlasí to,“ cituje španělského kouče deník The Chronicle. „Kromě toho je velmi agilní, na první pohled zaujme jeho povaha a dobrá jazyková vybavenost. Je to velmi zkušený hráč, který nám pomůže,“ pokračoval bývalý trenér Liverpoolu či Realu Madrid.

Kdy však hodlá 29letého brankáře vyslat mezi tři tyče? Víkendovou remízu na půdě Crystal Palace (1:1) sledoval Dúbravka pouze jako náhradník. Jeho konkurent Karl Darlow však podal rozpačitý výkon. Ačkoliv se zaskvěl několika povedenými zákroky, podle ohlasů z Ostrovů zároveň působil v několika případech dost nejistě.

NEJ zákroky Premier League: Zaskvěl se Ederson i Dúbravkův konkurent
Video se připravuje ...

Naskočí tedy slovenská reprezentační jednička už v neděli v St James' Parku ve šlágru proti United? Vyloučené to není, ale...

„Premier League je naprosto rozdílná soutěž než všechny ostatní, proto se musíme rozhodnout, kdy bude Martin připraven do ní nastoupit,“ uvedl Benítez. „Musí se předvést a ukázat, že je lepší než jeho zbylí dva konkurenti,“ dodal

A s kým bývalý brankář Sparty momentálně soupeří o místo v brance? Jedná se o již zmíněného Karla Darlowa a Roba Elliota, který byl v posledních dnech kvůli zranění mimo hru, ale na víkendový duel už bude připraven.

31letý Elliot v aktuálním ročníku odchytal 16 zápasů, udržel 3 čistá konta a obdržel 21 branek. O čtyři mladší Darlow dostal šanci v 10 duelech, dvakrát nebyl soupeři překonán a inkasoval 15 gólů.

Martin Dúbravka na předzápasovém tréninku Newcastlu
Martin Dúbravka na předzápasovém tréninku Newcastlu

O Dúbravku jeví zájem Newcastle United. Čím zaujal zástupce anglického celku?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud