Jakub Dvořák
8. února 2018 • 14:30

Mahrez v depresi. Kvůli (ne)přestupu do City nehraje a nechodí na tréninky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl si užívat angažmá v Arsenalu, Barceloně, AS Řím a nyní v zimě se ozval i lídr Premier League Manchester City. Člověk by ani nevěděl, o čem přemýšlet dřív. Jenže v případě Rijáda Mahreze to neplatí. Všechny nabídky na alžírského křídelníka Leicester smetl ze stolu. A opora posledních sezon to špatně nese. Poslední dva zápasy Mahrez chyběl a zmeškal pět tréninků.



Je z toho špatný. Trpí depresemi. A není se čemu divit. Už několikrát měl před sebou životní šanci, zřejmě poslední velký přestup v kariéře, ale pokaždé slyšel, že ani náhodou. „Musí si pár dní odpočinout a dát se do dohromady,“ uvedl trenér Leicesteru Claude Puel.

A tak Mahrez zmeškal zápasy s Evertonem a Swansea a hrát by neměl ani o víkendu proti City. Navíc vynechal pět tréninků, což už se vedení šampiona z ročníku 15/16 vůbec nelíbí. Dokonce hrozí, že své hvězdě přestane vyplácet týdenní mzdu 100 tisíc liber (cca 2,8 milionů korun).

Kouč City Pep Guardiola nabízel Leicesteru velmi štědrou částku. Podle zdrojů deníku The Times se měla vyšplhat až na 65 milionů liber (1,8 miliardy korun), ale osmý celek Premier League si údajně řekl až o 95 milionů (2,7 miliardy korun), na což „Citizens“ rozhodně nechtěli přistoupit.

Výsledek? Naštvaný Guardiola, že neposílil kádr a trucující Mahrez, pro kterého to bylo již čtvrté přestupní období, ve kterém na něho přišla zajímavá nabídka, ale Leicester ji odmítl.

Mahrez slaví vedoucí branku
Mahrez slaví vedoucí branku

Alžírský reprezentant si chce nyní v klubu vydobýt slib, že v létě se již podobný scénář opakovat nebude. Dokonce přemýšlí, že by se svým agentem do současné smlouvy vložili prodejní klauzuli a přešli tak dalšímu zklamání. Platnou smlouvu má v Leicesteru až do června 2020.

Na Ostrovech se však najdou i tací, kteří nešťastného fotbalistu podporují. Pomoc nabídla hráčská asociace a veřejně promluvila někdejší hvězda Leicesteru Neil Lennon, který si podobnými strasti také prošel.

„Rozumím tomu, jak se asi cítí. Sám to znám a vím, jaké to je. Musí to pro něho být těžká situace a rozhodně potřebuje pomoc od klubu a lidí, kteří se o něho starají,“ uvedl bývalý hráč Celtiku Glasgow. „Trénoval jsem každý den, ale nesnášel jsem to tam, chtěl jsem pryč. Už jen pokaždé ráno vstát, obléknout se a jít na trénink, bylo ohromně těžké. Takže Rijádovi rozumím,“ dodal Lennon.

SESTŘIH Premier League: Leicester - Swansea 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Everton - Leicester 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud