18. března 2018 • 20:40

Chelsea porazila Leicester a je v semifinále FA Cupu. United se utkají s Tottenhamem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea postoupili do semifinále Anglického poháru, když vyřadili další prvoligový celek Leicester výhrou 2:1 po prodloužení. Zápas rozhodl ve 105. minutě Pedro. V semifinále doplnili Manchester United, Tottenham a Southampton.



Leicester byl v počátku aktivnější v zakončení, pak se ale do několika šancí dostal útočník londýnského klubu Morata a ve 42. minutě už se radoval z první branky v roce 2018. Gólový půst ukončil po třinácti zápasech.

Čtvrt hodiny před koncem ale z dorážky vyrovnal Vardy a zápas dospěl do prodloužení, ve kterém uspěla Chelsea. Na konci první části nacentroval Kanté do vápna, Pedro byl důraznější než gólman Schmeichel a hlavou rozhodl.

V posledních deseti zápasech Anglického poháru se španělský záložník či útočník podílel na osmi gólech Chelsea: šest jich dal a na dva přihrál.V předchozích třech případech v letech 1997, 2000 a 2012, když se Chelsea utkala s Leicesterem v poháru, pokaždé postoupila a zároveň vyhrála celou soutěž.

O postup do finále bude bojovat se Southamptonem, který vyřadil třetiligový Wigan výsledkem 2:0. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Manchester United a Tottenham.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud