16. května 2018 • 04:57

Fulham táhne puberťák za miliardy. Po skalpu Derby chce do Premier League

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen na zkušené borce je třeba sázet, chcete-li vybojovat postup do nejvyšší soutěže. Své o tom ví londýnský Fulham. Tým, za který nastupuje i český obránce Tomáš Kalas, posunul do finále play-off druhé ligy klučina jménem Ryan Sessegnon. Teprve sedmnáctiletý křídelník, po kterém prahne celý fotbalový svět.



Jeho příběh připomíná story Garetha Balea. Oba dva prorazili do dospělého fotbalu ještě v pubertálním věku, oba začínali na levém kraji obrany, ale touha útočit a dávat krásné a důležité góly je vytáhla až na křídlo.

Jednu z těch důležitých branek si Sessegnon připsal v pondělí. Fulham vstoupil do odvety prvního kola play off Championship proti Derby s jednobrankovým deficitem, ten ale mladičký šikula smazal přesnou ranou ve 47. minutě. Branka Kalasovy náhrady Denise Odoie ze 66. minuty pak poslala londýnský celek do Wembley, kde se o postup do Premier League utká s Aston Villlou nebo Middlesbrough.

Pro Sessegnona to byl už šestnáctý gól v sezoně, což je pro chlapce, který až za pár dní oslaví 18. narozeniny, skvělý počin. "Gól a postup do finále play off je pro mě nejlepším narozeninovým dárkem," culil se při oslavách postupu.

"Prostě se snažím hrát podle sebe, nikoho nenechám mě otravovat. Vím, že teď musíme vletět do finálového zápasu a dostat se do Premier League," prohlásil odhodlaně.

Přínos mladičké hvězdy ocenil i hlavní kouč Fulhamu, Slaviša Jokanovič. "Není to poprvé, co o něm mluvím, většina mých tiskových konferencí je o něm," smál se na pozápasovém setkání s novináři. "Má neuvěřitelnou sebedůvěru, je to speciální hráč. Když míč v pokutovém území spadne k němu, obvykle skončí v síti. Je velmi soustředěný, chce se dostat na tu nejvyšší úroveň. To, že je takhle dobrý už v sedmnácti letech, je fantastické," pochválil svého svěřence.

Fulham má solidní šanci, že se po Wolverhamtponu a Cardiffu stane třetím nováčkem Premier League v příští sezoně. Jenže jestli v té době bude mít v sestavě Sessegnona, to zůstává otázkou. O mladičký supertalent stojí Manchester United, Tottenham či PSG. Londýnský klub ale nehodlá svůj poklad pustit lacino. Anglická média informují, že zástupci United od vedení Fulhamu slyšeli, že budou muset nabídnout rovných 100 milionů liber (cca 2,8 miliardy korun).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud