31. května 2018 • 19:32

Přestupy nového kouče Arsenalu: Náhrada za Čecha i hvězda Barcelony?

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je ale rychlost. Jen několik dní po jmenování Unaie Emeryho do role kouče londýnského Arsenalu už do médií prosakují jím vytipované posily. Podle španělských médií chystá přivést náhradu za českého gólmana Petra Čecha, který v květnu oslavil už 36. narozeniny. Spolu s brankářem Sergiem Ricem láká na hostování i vycházející hvězdu Barcelony, teprve jedenadvacetiletého Ousmane Dembelého, za něhož vysázel katalánský velkoklub 105 milionů eur (2,73 miliardy korun).



Na vrcholu seznamu vytipovaných posil londýnského Arsenalu se ocitá gólman Sergio Rico, který se s Emerym zná ze společného působení v Seville z let 2013 až 2016. Čtyřiadvacetiletý brankář je produktem akademie Sevilly a pod Emerym si odbyl debut v roce 2014. Od té doby za klub odchytal přes sto duelů a zaznamenal jeden start za španělskou reprezentaci. Ricův kontrakt vyprší v roce 2021 a zástupci Sevilly za něj požadují 18 milionů liber (529 mil. korun).

Gólová radost Barcelony v podání Lionela Messiho a Ousmane Dembélého
Gólová radost Barcelony v podání Lionela Messiho a Ousmane Dembélého

Dalším brankářem, který uvízl v hledáčku Arsenalu, je německý reprezentant Bernd Leno. Hvězda Bayeru Leverkusen má v kontraktu výstupní klauzuli ve výši 22 milionů liber (646 mil. korun). Emery přitom údajně musí pracovat s přestupovým rozpočtem ve výši 50 milionů liber (1,46 mld. korun).

Kromě gólmana však Emery cílí i na obránce, jelikož nejméně do Vánoc nemůže počítat se zraněným Laurentem Koscielnym a Perem Mertesackerem, jenž ukončil kariéru. Mezi další vysněné posily Emeryho se tak řadí zkušená hvězda Juventusu Stephan Lichtsteiner. Tomu v létě vypršel kontrakt a nyní se ocitá mezi volnými hráči. Čtyřiatřicetiletý pravý bek nasázel za Juventus 14 gólů ve 250 utkáních. V každé ze sedmi sezon v Turíně přitom oslavil mistrovský titul.

Dalším jménem skloňovaným spolu s londýnským velkoklubem je křídelník Barcelony Ousmane Dembelé, za něhož vysázel katalánský gigant 105 milionů eur (2,73 miliardy korun). Hvězdný záložník odehrál ve Španělsku vinou zranění jen 17 duelů a jeho přesun do Arsenalu je podle tamních médi podmíněn zkompletování transferu Antoine Griezmanna, který by měl do Barcelony přestoupit z Atlética Madrid.

Ze všeho nejdřív ale nejspíš Arsenal posílí řady svých stoperů. The Independent informuje, že velice blízko je dohoda s Borussií Dortmund o příchodu stopera Sokratise Papasthatopoulose. 29letému řeckému zadákovi zbývá už jen rok jeho aktuální smlouvy, Arsenal by za něj měl zaplatit 16 milionů liber (471 milionů korun).

Getafe - Barcelona: Velká ztráta! Dembélé zkoušel patičku a zranil se
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud