15. července 2018 • 10:22

Everton vyhrál v Rakousku 22:0. Ale od fanoušků to stejně schytal

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Evertonu odstartovali přípravu na novou sezonu výhrou 22:0, čtyři hráči si připsali hattrick, přesto se od fanoušků týmu z Premier League po zápase, ve kterém byl poprvé na lavičce nový trenér Marco Silva, ozvala kritika. Dala by se shrnout asi následovně: Jaké to celé mělo smysl?



Liverpoolský klub vyrazil v rámci přípravy do Rakouska a tam si vybral soupeře z nejlehčích. ATV Irding hraje v sedmé nejvyšší soutěži a vývoj skóre tomu odpovídal. Už o poločase vedl Everton 10:0 a ani po výměně stran nepolevil.

Zvlášť finiš byl pro domácí hodně drtivý. V posledních deseti minutách inkasovali pět gólů, jeden z nich byl dokonce vlastní. Docházelo i k dalším kuriózním situacím. Výsledková tabule u hřiště nebyla na takový příděl připravená a tak za stavu 21:0 se na ní objevilo skóre 2:1.

Fanoušky však rozcvička na začátku sezony nijak neohromila a na sociálních sítích ji podrobili kritice. „Takže Everton porazil jiný tým 22:0. Tým, který je z městečka s 2700 obyvateli, nemá ani vlastní stránku na Wikipedii a na svém facebookovém profilu, který sleduje 113 lidí, ani nic nenapsal o tom, že hraje se soupeřem z Premier League. V jaké podivné počítačové hře to jsme,“ shrnul fanoušek Zack Goldman své dojmy.

Podobně to viděl zpravodaj listu Liverpool Echo, který přímo z místa po závěrečném hvizdu napsal: „Upřímně – co to mělo znamenat? Nejzvláštnější zápas Evertonu, který jsem kdy viděl a to jsem byl několikrát u toho, když Everton dal vedoucí gól v nastavení druhé půle a stejně nakonec remizoval.“

Není potřeba podotýkat, že Everton zlomil tímto zápasem rekord. Nejvyšší výhru v klubové historii zatím zaznamenal v letech 1885 a 1890, kdy své soupeře porazil 14:0.

VIDEO | Překonat obranu soupeře nebylo těžké... Tady je důkaz

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud