29. srpna 2018 • 13:10

Čech má nejvíce zákroků v PL. Alisson ještě neinkasoval, De Gea je v minusu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech je nejvytíženějším brankářem úvodních tří kol anglické fotbalové ligy. Dosud má na kontě 18 zákroků, což je nejvíce ze všech gólmanů v soutěži. A přestože už čelil jako jediný dvěma z pěti nejlepších celků minulé sezony, drží si úspěšnost zákroků 75 procent. Stejnou úspěšnost má i za celou svou kariéru v Anglii. V minulém ročníku byla Čechova úspěšnost 62 procent.



Po letních změnách a příchodu trenéra Unaie Emeryho ještě Arsenalu nefunguje obrana podle představ. Výsledkem je, že jen pět týmů má po třech kolech více inkasovaných branek než šest v případě Arsenalu. Soupeře "Kanonýři" pouští v průměru k osmi přímým střelám na branku.

Čech má o dva zákroky více než Fabri, gólman nováčka soutěže Fulhamu, nebo Lukasz Fabiaňski z posledního West Hamu. Oba zatím zasahovali šestnáctkrát. Také výrazně převyšuje španělského gólmana Davida De Geu, který má v brance Manchesteru United méně zákroků (5) než inkasovaných gólů (7). Ederson z Manchesteru City z šesti střel dvakrát inkasoval.

Zatím jediným stoprocentním gólmanem je nejdražší brankář historie Alisson, který ve třech duelech Liverpoolu čelil šesti střelám a se všemi si poradil.

Počet zákroků brankářů v Premier League

18 - Čech (Arsenal)
16 - Fabri (Fulham), Fabiaňski (West Ham)
14 - Hart (Burnley), McCarthy (Southampton)
13 - Hennessey (Crystal Palace)
11 - Hamer (Huddersfield)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud