10. března 2019 • 19:40

Solskjaer s United poprvé v lize padl, Arsenal je čtvrtý. Slaví Liverpool i City

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neporazitelnost trenéra Manchesteru United Solskjaera skončila po 12 zápasech anglické ligy. Jeho tým prohrál s Arsenalem 0:2 a přepustil mu 4. místo. Chelsea remizovala na svém hřišti s Wolverhamptonem, alespoň bod zařídil domácím Eden Hazard v nastavení. Liverpool porazil doma Burnley 4:2 a na vedoucí Manchester City ztrácí i po 30. kole jediný bod. Český útočník Matěj Vydra přišel na hřiště v 87. minutě a přihrál na druhý gól hostů. City porazili Watford 3:1. Raheem Sterling přispěl k výhře hattrickem během třinácti minut. Tottenham nevyhrál počtvrté v řadě, když neudržel vedení a podlehl Southamptonu 1:2. Harry Kane vstřelil 200. soutěžní gól v kariéře.



Burnley se ujalo na Anfield překvapivého vedení v šesté minutě. Westwood zakroutil rohový kop směrem do branky a míč zapadl do sítě za Allisonova záda. Domácí brankář na míč nedosáhl i kvůli souboji s Tarkowskim, sudí Marriner ale posoudil střet jako čistý.

"Reds" odpověděli v 19. minutě, kdy Salah našel před brankou osamoceného Firmina. Brazilský útočník dal deset ligových branek i ve své čtvrté sezoně v Premier League. O deset minut později Salah vybojoval míč po chybné rozehrávce domácí obrany a Mané se technickou střelou trefil přesně k tyči.

V 67. minutě "namazal" brankář Heaton do úniku Salahovi a po jeho akci se podruhé v zápase prosadil Firmino. V nastaveném čase ještě našel Vydra ve vápně skórujícího Gudmundssona, vyrovnat už se ale Burnley nepodařilo, naopak se podruhé v utkání trefil Mané.

Liverpool získal ve 30 kolech 73 bodů a vyrovnal klubový rekord ze sezony 1987/88. Burnley zůstává po třetí porážce v řadě dva body nad sestupovými příčkami.

Chelsea pouze remizovala na svém hřišti s Wolverhamptonem 1:1. Hosté skórovali ze své první střely mezi tři tyče, když si několikrát vyměnili míč Jota s Jiménezem, který i s pomocí teče obránce překonal v 56. minutě Arrizabalagu. Jiménez se trefil pošesté z posledních sedmi zápasů.

"Blues" navzdory velké střelecké převaze dlouho nemohli překonat obranu hostů v čele s brankářem Patríciem, nakonec se jim to povedlo až ve druhé minutě nastaveného času. Hazard si navedl míč do středu a umístěnou střelou k tyči zajistil svému týmu bod.

Sterling řídil výhru City

Sterling nasázel soupeři tři branky v rozmezí 46. a 59. minuty. Nejprve zužitkoval přiťuknutí Agüera a o čtyři minuty později uklidil do odkryté branky Mahrizovu přihrávku. Třetí gól přidal po náběhu za obranu a technickém zakončení k tyči.

Čtyřiadvacetiletý křídelník se stal po Sergiu Agüerovi a Carlosi Tévezovi třetím hráčem Manchesteru City, který dal v Premier League více než jeden hattrick. Watford dokázal už pouze snížit po spolupráci dvou střídajících hráčů Deeneyho a zakončujícího Deulofeua.

"Citizens" vyhráli proti Watfordu posledních osm utkání s celkovým skóre 25:4.

Granit Xhaka vstřelil gól do sítě United
Granit Xhaka vstřelil gól do sítě United

Fotbalisté Tottenhamu nevyhráli počtvrté v řadě, když neudrželi vedení a podlehli Southamptonu 1:2. Harry Kane vstřelil 200. soutěžní gól v kariéře. Newcastle otočil zápas s Evertonem a vyhrál 3:2.

Kane dosáhl jubilejní branky v 26. minutě, kdy zužitkoval přihrávku uzdraveného navrátilce do sestavy Alliho. Southampton ale v závěrečné čtvrthodině zápas otočil.

Tři body slaví Newcastle i Brighton

Nejprve se trefil po Armstrongově centru z druhé vlny Valery a v 81. minutě rozhodl gólem z přímého kopu Ward-Prowse. Na třetí Tottenham se tak v případě nedělní výhry na půdě Arsenalu může dotáhnout Manchester United.

Newcastle mohl zareagovat na vedoucí gól Calverta-Lewina z 18. minuty po půlhodině hry, Pickford ale Ritchiemu zneškodnil pokutový kop. O pouhých 71 vteřin později zvýšil na druhé straně vedení Evertonu z dorážky Richarlison.

Po změně stran snížil nejlepší střelec "Strak" Rondón a Newcastlu se nakonec povedl parádní obrat. V 81. minutě se z dorážky prosadil Pérez a stejný hráč přidal o tři minuty později druhý zásah. Newcastlu se podařilo vyrovnat třináct let starou sérii pěti domácích výher a posunul se na 13. místo.

Brighton zvítězil na hřišti Crystalu Palace 2:1 a na 14. místě se bodově dotáhl na svého soupeře. Skóre otevřel v 19. minutě útočník Murray, který po dlouhém nákopu a chybě obrany překonal přesnou ranou k tyči Guaitu. Zkušený kanonýr zaznamenal 11. ligový zásah v sezoně a celkově stý v dresu Brightonu.

Domácí celek po změně stran vyrovnal z pokutového kopu zásluhou kapitána Milivojeviče. Srbský záložník, který byl v týdnu vyřazen kvůli přetrvávajícím sporům s trenérem Krstajičem z reprezentace, proměnil osmou penaltu v sezoně. V 74. minutě ale rozhodl ve prospěch hostů parádní trefou do šibenice Knockaert.

Předposlední Fulham podlehl Leicesteru 1:3 a další tým bojující o záchranu Cardiff porazil 2:0 West Ham. Záložník Fulhamu Floyd Ayité se stal po Emmanuelu Adebayorovi teprve druhým hráčem z Toga, který skóroval v Premier League. Na jeho vyrovnávací trefu ale dokázaly "Lišky" zareagovat, v 78. minutě rozhodl svým stým gólem za Leicester kanonýr Vardy, který přidal ještě jednu branku v závěru utkání.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:

Manchester City - Watford 3:1
Branky:
46., 50. a 59. Sterling - 66. Deulofeu

Crystal Palace - Brighton 1:2
Branky:
50. Milivojevič z pen. - 19. Murray, 74. Knockaert

Cardiff - West Ham United 2:0
Branky: 4. Hoilett, 52. Camarasa

Huddersfield - Bournemouth 0:2
Branky: 20. Wilson, 66. Fraser

Leicester - Fulham 3:1
Branky: 78. a 86. Vardy, 21. Tielemans - 51. Ayité

Newcastle - Everton 3:2
Branky: 81. a 84. Pérez, 65. Rondón - 18. Calvert-Lewin, 32. Richarlison

Southampton - Tottenham 2:1
Branky: 76. Valery, 81. Ward-Prowse - 26. Kane

Liverpool - Burnley 4:2
Branky: 19. a 67. Firmino, 29. a 90.+3 Mané - 6. Westwood, 90.+1 Gudmundsson

Chelsea - Wolverhampton 1:1
Branky: 90.+2 Hazard - 56. Jiménez

Arsenal - Manchester United 2:0
Branky:
17. Xhaka, 69. Aubameyang z pen.

Z V R P Skóre B

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud