22. listopadu 2019 • 13:33

Mourinho získává hráče Spurs: Budu váš táta i přítelkyně! Chce Zlatana

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dlouhé experimenty není čas, Tottenham potřebuje oživit okamžitě. Takovým stylem jedná i José Mourinho. Nový kouč stihl před sobotní premiérou na West Hamu (13.30) dva tréninky s týmem a úvodní tiskovku. Základem je získat na svou stranu kabinu, na čemž portugalský expert pracuje osobitým stylem. A ještě něco - už nyní se píše o tom, že si v zimě přivede svého oblíbence, švédského bombarďáka Zlatana Ibrahimovice.



Mourinho vždy proslul tím, že mu záleželo na komunikaci s hráči. Že se někdy vztahy s týmovými hvězdami zbortily, už je věc druhá. V Tottenhamu ale dělá „Mou“ od prvních minut všechno pro to, aby za ním jeho noví svěřenci šli.

„Budu váš otec, přítel, přítelkyně, cokoliv chcete,“ překvapil podle britského Daily Mail hráče při své první řeči k týmu. Vyjma dvou tréninků stihl i osobní pohovory s klíčovými muži sestavy - zraněným gólmanem Hugo Llorisem, kapitánem Harry Kanem, Toby Alderweireldem, Harry Winksem, Ericem Dierem a Dele Allim. Snaží se působit i na Christiana Eriksena, jemuž po sezoně končí smlouva, aby si svůj odchod rozmyslel.

Všem se snažil zdůraznit, že teď celou svou osobností žije pro Tottenham. Ačkoliv dlouhá léta vedl konkurenční Chelsea, o čemž pak mezi hráči vtipkoval. Zdůraznil, že on je tím, kdo nyní bude usínat v pyžamu Spurs, stejně jako neustále nosit oblek a další oblečení v klubových barvách. Označil se za Mr. Team, tedy za muže, který vždy maximálně stojí za klubem a hráči, se kterými zrovna pracuje.

Tottenham nejvíc ze všeho potřebuje napravit pošramocené sebevědomí, které souvisí s momentálně čtrnáctou pozicí v tabulce. Finalista Ligy mistrů má za sebou několik těžkých direktů, v sobotu má téměř povinnost uspět, aby se alespoň přiblížil k příčkám, kam by klub rád patřil.

Velký dík. Asistent Pochettina zachytil jeho vzkaz hráčům...
Velký dík. Asistent Pochettina zachytil jeho vzkaz hráčům...

Přestupová bomba? Mourinho láká Zlatana

K nastartování týmu potřebuje Mourinho silné, vítězné osobnosti, k čemuž by mu mohl už v zimě pomoct Zlatan Ibrahimovic. Švédský útočník se v 38letech rozloučil se štací v zámořském LA Galaxy, nyní přemítá o nových nabídkách z Evropy. Dost možná mu na stole přistane i jedna lákavá z anglické Premier League. Podle britského Telegraphu o něj Mourinho hodně stojí.

Jiní fotbalisté v jeho věku končí kariéru, případně dohrávají někde v ústraní. Jenže Zlatan je výjimečný unikát, fenomenální fotbalista. Tak výborný, že i v 38 letech nejspíš zkusí ještě jednu výzvu v elitním celku Premier League.

Ibrahimovic mám mít na stole nabídku z AC Milán, kde působil v letech 2010 - 2012. Výzva v podobě Premier League, nejlépe hodnocené soutěže světa, může být ještě lákavější. V sezoně 2016/2017 nastřílel švédský bombarďák ve 45 zápasech za Manchester United 28 branek, jeho kariéru pak přerušilo těžké zranění kolene.

Ibrahimovic se ale dokázal vrátit na trávníky ve velkém stylu. Poslední dva roky odehrál v LA Galaxy, v 56 zápasech zaznamenal celkem 53 branek. Od nového roku se stane volným hráčem a je možné, že se ještě vrátí na největší evropské trávníky.

Londýnský celek totiž potřebuje druhého hrotového útočníka, kde operuje kapitán Harry Kane. Fernando Llorente zamířil na konci léta do italské Neapole, „kohouti“ za svého lídra momentálně nemají adekvátní alternativu.

Právě roli důrazného zakončovatele může Zlatan splnit dokonale. Otázkou zůstává, zda klub splní Švédovy finanční požadavky. Navíc Mouriho na své první tiskové konferenci v role kouče Spurs prohlásil, že je s aktuálním kádrem spokojený. Zlatan je ale výjimkou, do které možná finalista Ligy mistrů bude ochotný investovat.

Tottenham Hotspur Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud