18. června 2020 • 11:47

Werner patří Chelsea! Lipsko po jeho prodeji může mít na Schicka

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupová bomba pro Chelsea je oficiálně potvrzená! "Blues" vítají už druhou letní posilu, spolu s Hakimem Ziyechem z Ajaxu přijde na Stamford Bridge i kanonýr Lipska Timo Werner, o kterého dříve stál i Liverpool. Klub to oznámil na svém webu. „Čeká nás úspěšná budoucnost,“ těší se útočník.



Německý reprezentant Werner zůstane do konce sezony v Lipsku. Tam kroutí čtvrtý rok, a zažívá zatím nejlepší a nejproduktivnější ročník – ve 43 zápasech napříč všemi soutěžemi dal 32 branek a přidal 13 asistencí. V lize se trefil 26krát, za suverénem Robertem Lewandowskim z Bayernu (31 gólů) je aktuálně druhým nejlepším střelcem bundesligy. V ní se Lipsko dvě kola před koncem drží na třetím místě.

„Jsem nadšený, že jsem podepsal s Chelsea. Chci poděkovat Lipsku, klubu i fanouškům, za čtyři fantastické roky, budete navždy v mém srdci. Těším se na příští sezonu v Chelsea, na nového trenéra, a samozřejmě na fanoušky. Čeká nás velmi úspěšná budoucnost,“ cituje natěšeného Wernera klubový web Chelsea. Ředitelka klubu Marina Granovská si nové útočné eso nemůže vynachválit. „Je to hráč žádaný napříč Evropou. Není se čemu divit, je výjimečnou kombinací – mladý hráč, ale zároveň už prověřený. Nemůžeme se dočkat, až tu Tima budeme mít,“ prohlásila.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Detaily přestupu nebyly oficiálně zveřejněny, deník Daily Telegraph informuje, že Werner podepsal pětiletý kontrakt a Lipsko za něj vyinkasuje 47,5 milionu liber (1,4 miliardy korun). O německého snajpra se dříve zajímal i Liverpool, sám hráč se případnému působení pod dohledem Jürgena Kloppa vůbec nebránil. Lídr Premier League ale nakonec z jednání vycouval v zájmu šetření financí v koronavirové krizi. „Všechny kluby teď přicházejí o peníze. Jak bychom se pak mohli s hráči bavit o snižování platů a současně utratit za jednoho hráče padesát až šedesát milionů liber,“ řekl Klopp německé verzi televizní stanice Sky.

Wernerův odchod může ovlivnit budoucnost českého reprezentanta Patrika Schicka. Autor deseti ligových branek je v Lipsku na hostování z AS Řím s opcí na 29 milionů eur, německý tým se částku kvůli následkům koronavirové krize snažil stáhnout na 20 milionů eur (531 milionů korun). Prodej Wernera, útočníka číslo jedna, může pro klub Juliana Nagelsmanna zajistit potřebné finance.

Chelsea už dříve oznámila, že ji v létě posílí marocký playmaker Hakim Ziyech. Za svého tahouna dostane Ajax Amsterdam 40 milionů eur (přes 1 miliardu korun). Třetí tým aktuálního ročníku Premier League se podle zpráv z Anglie zaměřuje ještě na dvě posily. Na levý kraj obrany si vyhlédl Bena Chilwella z Leicesteru, z Německa by po Wernerovi rád přivedl i Kaie Havertze, mladou hvězdu Bayeru Leverkusen.

Timo Werner oslavuje branku do sítě Düsseldorfu, Lipsko ale o výhru přišlo dvěma inkasovanými góly v závěru
Timo Werner oslavuje branku do sítě Düsseldorfu, Lipsko ale o výhru přišlo dvěma inkasovanými góly v závěru

Chelsea FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud