9. října 2020 • 13:30

Do Kloppa pálí ex-parťák: 17 let jsem byl trenérem já! K titulu negratuloval

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Narušení dokonalé aury kolem Jürgena Kloppa? Možná právě o to se svým vyjádřením postaral Željko Buvač. 59letý Bosňan byl dlouhých 17 let jeho asistentem, než se v roce 2018 jejich cesty rozešly, a zřejmě ne příliš přátelsky. Buvač, nyní sportovní ředitel Dynama Moskva, se proti Kloppovi překvapivě ostře ohradil. „Celou tu dobu jsem dělal jeho práci,“ rýpl si.



Role měli jasně rozdělené. „Já jsem srdce našeho trenérského týmu. Peter Krawietz oči, a Željko Buvač mozek,“ říkával Jürgen Klopp. Bosenský stratég byl Kloppovou pravou rukou v Mohuči, Dortmundu, i první tři roky v Liverpoolu, než s odvoláním na osobní důvody odešel. Říkalo se, že má nabídky stát se hlavním trenérem, kroužil kolem něj třeba Arsenal. Buvač si ale dal pauzu a místo trénování přijal v roce 2020 jinou roli - je teď sportovním ředitelem moskevského Dynama.

Kloppovi se i bez Buvače daří, s Liverpoolem vyhrál Premier League i Ligu mistrů. Rozbité přátelství ale stále nespravil. To dokládá i fakt, že Buvač Kloppovi nepogratuloval, když Liverpool v létě vyhrál první ligový titul po 30 letech. „Měl jsem radost za Liverpool, fanoušky, hráče. Ale nenapsal jsem mu,“ řekl v interview pro YouTube kanál komentátora Nobela Arustamjana.

Napětí mezi oběma muži dokládá i Buvačovo další vyjádření. Proč nevzal žádnou práci hlavního trenéra? „Protože jsem tuhle práci dělal celou tu dobu, kromě veřejných vystoupení a rozhovorů. Měl jsem všechny ostatní funkce, a ovlivňoval jsem náš tým tak, jak to jen šlo, abych mu pomohl k úspěchu. Jen jsem nepotřeboval tu pozornost,“ rýpl si. 

„Teď nechci trénovat. Jestli mi zavolá Barcelona, budu o tom samozřejmě přemýšlet, ale jinak ne,“ sdělil Buvač. „Lidi říkají, že jsem v Moskvě, jen abych zabil čas než dostanu lepší šanci. Ale kdyby věděli, jaké nabídky jsem odmítl během pauzy v mé kariéře, neříkali by to,“ dodal s tím, že konkrétní kluby nemůže zmínit.

Buvačova vyjádření mohla pro některé trochu narušit auru génia kolem Jürgena Kloppa. Pravdou ale je, že jak Ligu mistrů, tak titul v Premier League Liverpool vyhrál až v době, kdy už Buvač v Kloppově štábu nebyl. 

Kloppův bývalý asistent Željko Buvač se do někdejšího parťáka opřel
Kloppův bývalý asistent Željko Buvač se do někdejšího parťáka opřel

Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud