15. ledna 2021 • 15:55

Rooney končí úžasnou kariéru. Stal se legendou United, teď povede Derby

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý anglický reprezentant Wayne Rooney ukončil fotbalovou kariéru a stal se trenérem Derby, kde pětatřicetiletý útočník dosud působil jako hrající kouč. S druholigovým anglickým klubem podepsal smlouvu na dva a půl roku.



Rooney přišel do Derby loni v lednu a ve 35 soutěžních zápasech vstřelil sedm gólů. Od listopadu, kdy byl odvolán Phillip Cocu, vedl tým jako dočasný trenér v devíti utkáních s bilancí tři vítězství, čtyři remízy a dvě porážky. „Berani“ jsou v tabulce na 22. místě znamenajícím sestup.

„Navzdory ostatním nabídkám jsem instinktivně věděl, že Derby County pro mě má místo. Je velká pocta dostat příležitost následovat trenéry jako Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard a Phillip Cocu,“ uvedl Rooney pro klubový web.

Wayne Rooney ukončil hráčskou kariéru
Wayne Rooney ukončil hráčskou kariéru

„Mohu všem slíbit, že spolu s realizačním týmem nenechám kámen na kameni, abych naplnil potenciál, který jsem poznal za posledních 12 měsíců v tomto klubu,“ doplnil s 53 góly historicky nejlepší střelec anglické reprezentace.

Rooney si největší jméno udělal v Manchesteru United, kam v roce 2004 jako osmnáctiletý mladík přišel z Evertonu. Za „Rudé ďábly“ během 13 let nastřílel 253 soutěžních branek a překonal klubový rekord legendárního Bobbyho Charltona, jehož maximum vylepšil i v národním týmu. Rooney s United mimo jiné pětkrát vyhrál anglickou Premier League a jednou Ligu mistrů a Evropskou ligu, jeden triumf přidal v Anglickém poháru a tři v Ligovém poháru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud