26. února 2022 • 20:40

Abramovič odevzdal řízení Chelsea. Prý v zájmu klubu, o Ukrajině mlčí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič předal „dozor a péči“ nad klubem do rukou správní rady klubové charitativní organizace. „Vždy jsem se rozhodoval jen se zřetelem na nejlepší zájmy klubu,“ napsal v prohlášení ruský miliardář. Jeho pozice ve vedení teď utrpěla ještě víc kvůli ruské invazi na Ukrajinu. O té se ale v krátkém sdělení na klubovém webu nezmiňuje.



Ruského miliardáře, jenž londýnský tým koupil v roce 2003, vyzval v týdnu v souvislosti s ruským útokem na Ukrajinu ke vzdání se kontroly nad klubem jeden z členů britského parlamentu.

„Vždycky jsem vnímal svou roli jako strážce klubu, jehož úkolem je zajistit, abychom byli co nejúspěšnější v současnosti, pokládali základy pro budoucnost a hráli pozitivní roli v našich komunitách. Měl jsem vždy na srdci nejlepší zájmy klubu a těmto hodnotám zůstávám oddaný,“ uvedl Abramovič na klubovém webu.

„Proto předávám správní radě charitativní nadace Chelsea dozor a péči nad Chelsea FC. Jsem přesvědčen o tom, že jsou nyní v nejlepší pozici pro to, aby se starali o zájmy klubu, hráčů, realizačního týmu a fanoušků,“ dodal.

Pětapadesátiletý Abramovič je jedním z mnoha ruských oligarchů či společností, kterým hrozí sankce kvůli ruskému útoku na Ukrajinu.

Poté, co Abramovič koupil Chelsea, stal se z londýnského klubu jeden z nejsilnějších týmů v Anglii i Evropě. Tým vyhrál pětkrát Premier League a Anglický pohár a dvakrát Ligu a mistrů a Evropskou ligu. K nejslavnějším postavám Abramovičovy éry patří český brankář Petr Čech, jenž nyní působí ve vedení mužstva.

iSport podcast: Investice do West Hamu? Je za ní vášeň i prestiž. A co Sparta?
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 17. 6. 2022
15:34
17. 6. 2022
Rusko

Bývalý kapitán ruské fotbalové reprezentace Igor Denisov vystoupil proti válce na Ukrajině a v rozhovoru se sportovním novinářem Nobelem Arustamyanem označil invazi za „katastrofu“ a „úplnou hrůzu“. „Možná mě za tato slova zavřou do vězení nebo zabijí, ale říkám to tak, jak to je,“ uvedl 38letý někdejší záložník Zenitu Petrohrad nebo Lokomotivu Moskva.

Zprávy ze dne 14. 6. 2022
20:15
14. 6. 2022
Rusko

Ruští a běloruští tenisté budou moci na rozdíl od Wimbledonu hrát navzdory pokračující válce na Ukrajině grandslam US Open. Podmínku ale dostali stejnou jako na nedávném Roland Garros: budou vystupovat pod neutrální vlajkou. Rozhodnutí pro turnaj ve Flushing Meadows, jenž začne 29. srpna, pořadatelé sdělili agentuře AP. „Každá organizace se musela vypořádat s mimořádnými okolnostmi. Na základě našich vlastních umožní USTA všem způsobilým hráčům bez ohledu na národnost soutěžit na US Open,“ uvedli zástupci americké asociace. Díky tomu tak bude moci současná světová jednička Daniil Medveděv z Ruska obhajovat titul.

Zprávy ze dne 10. 6. 2022
10:00
10. 6. 2022
Rusko

Olympijská vítězka Maria Lasickeneová vystoupila proti vyloučení ruských sportovců z většiny soutěží kvůli invazi vojsk jejich země na Ukrajinu. Ruská výškařka kvůli tomu s největší pravděpodobností přijde o šanci obhajovat v červenci světový titul. Lasickeneová v otevřeném dopise prezidentu MOV Thomasi Bachovi napsala, že tímto krokem jen začal jinou válku. „Naopak se kvůli němu zrodila nová, kolem a uvnitř sportu, kterou je nemožné zkrotit,“ napsala Bachovi. Neočekává, že by šéf MOV doporučení změnil. „Nepochybuji o tom, že nemáte odvahu a důstojnost zrušit sankce proti ruským sportovcům. Protože potom byste musel uznat, že jste celé ty měsíce porušoval olympijskou chartu a stanovy mezinárodních sportovních federací se ze zásadních dokumentů staly bezcenným cárem papíru,“ uvedla nejlepší výškařka posledních let. Mezi její hlavní soupeřky patřily Ukrajinky v čele s bronzovou olympijskou medailistkou Jaroslavou Mahučichovou. Lasickeneová s nimi soucítí. „Pořád nevím, co jim říci nebo jak se jim podívat do očí. Ony a jejich přátelé a příbuzní prožívají něco, co by žádný člověk na světě nikdy neměl cítit. Jsem si jistá, že nic z toho se nikdy nemělo stát,“ uvedla.

Zprávy ze dne 2. 6. 2022
10:36
2. 6. 2022
Rusko

Bývalý legendární fotbalista Pelé vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby ukončil invazi na Ukrajinu. Jednaosmdesátiletý Brazilec tak učinil na sociální síti instagram. „Ve středu Ukrajinci alespoň na devadesát minut zkusili zapomenout na tragédii, která zasáhla jejich zemi,“ napsal Pelé poté, co ukrajinští fotbalisté ve středu porazili 3:1 Skotsko a ve finále baráže si zahrají o účast na mistrovství světa s Walesem.

Legendární brazilský fotbalista Pelé
Zprávy ze dne 22. 5. 2022
22:00
22. 5. 2022
Rusko

Jak se píše o MS v hokeji v Rusku? Nikoho na světě nemůže zajímat šampionát, když se ho nemůže účastnit Rusko! Tohle je jeden z mnoha titulků ruských sportovních webů, které ve velkém plivou na letošní mistrovství světa ve Finsku. Český útok na medaili? „Bez nás stejně nemá cenu,“ pokračují na východě v kampani. Bývalému prezidentovi Renému Faselovi pak bylo doporučeno, aby do Tampere raději vůbec nejezdil. Více čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud