12. července 2022 • 15:13

Parťáci znovu v akci. Coufal ukázal svaly, Součkovi hrozí konkurence

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy se v zápřahu potkali přesně před měsícem, když s českou reprezentací podlehli v Lize národů 0:2 Španělsku. V pondělí se duo Tomáš Souček - Vladimír Coufal po krátké pauze znovu sešlo na prvním tréninku West Hamu před startem nové sezony Premier League. Už ovšem bez Alexe Krále. Bývalí hráči pražské Slavie makali na kondici výhradně spolu, seznámili se i se třemi nováčky v kádru. Jedním z nich je stejně jako Souček nadějný střední záložník, další prý ještě přibude.



Tréninkové centrum West Hamu se po krátké pauze znovu zaplnilo. Nechyběly v něm ani největší hvězdy týmu Michail Antonio, Declan Rice nebo Jarrod Bowen.

Nejprve se v posilovně pozdravili, dali si lehký strečink a pak nastala tvrdá dřina pod dohledem zkušeného trenéra Davida Moyese. Coufal si dal kolem trupu natahovací gumu, rozběhl se a zabral ze všech sil. Na uzdě ho totiž držel parťák z národního týmu. 

Hráči se pochopitelně dočkali i balonu, v bagu ovšem na českou souhru příliš nedošlo. Při malém fotbalu se Coufal postavil kam jinam, než do defenzivy. A dostával i dost zabrat. Po hře se pak s úsměvem bavil s ofenzivním esem mužstva Antoniem. 

V akci se vedle Součka a Coufala objevili i nováčci v týmu - stoper Nayef Aguerd ze Stade Rennes a brankář Alphonse Aréola, který v Londýně proměnil hostování v přestup z PSG.

Velkou pozornost si však získal Flynn Downes z druholigové Swansea. Revírem 23letého Angličana je střed hřiště, kde se může porvat o místo i s Tomášem Součkem. Kladiváři za Downese zaplatili 9 milionů liber, s dalšími bonusy se částka může vyšplhat až na 14 milionů liber (asi 406 milionů korun).

„Myslíme si, že Flynn má dobrou energii a spoustu věcí, které chceme v našem týmu doplnit. Těšíme se na něj," řekl pro klubový web 59letý Moyes.

Novou akvizici West Hamu přirovnal k příchodu Jarroda Bowena, který se rychle začlenil do základní sestavy „Hammers" a stal se jejich klíčovým hráčem. V minulém ročníku k sedmému místu v ligové tabulce přispěl 12 góly v 36 zápasech. 

„Jarroda Bowena jsme přivedli v podobné situaci z Hullu. Vždy se snažíme najít kluky z Championship (druhá anglická liga), o kterých si myslíme, že se stanou dobrými hráči v Premier League. Doufám, že Flynn ano. Myslím, že je tady dobrá šance, protože má strašně moc dobrých vlastností," řekl Moyes na adresu Downese.

Jeho přestupem posilování středu hřiště zřejmě ještě nekončí. West Ham útočí na teprve 20letého Amadoua Onanu z Lille, jenže Francouzi už odmítli dvě nabídky z ostrovů. A teď vedení londýnského klubu řeší dilema, jestli přihodit víc peněz, nebo zacílit na jinou tvář.

Je však zřejmé, že po odchodu do fotbalového důchodu Marka Nobla a neúspěšném hostování Alexe Krále přibude Součkovi nová konkurence. Možná i kvůli tomu, že Moyes v posledních měsících nebyl s výkony kapitána české reprezentace příliš spokojený a spekulovalo se o jeho odchodu. Zájem projevily Newcastle, Aston Villa či Everton.

Nic ale nenasvědčuje tomu, že by se neměl dál objevovat vedle 23letého Declana Rice, který i přes zájem Chelsea kvůli vysoké cenovce (asi 150 milionů liber) pravděpodobně ve West Hamu zůstane. Anglický klenot by se sice návratu k blues nebránil, ale i tak se na prvním tréninku kladivářů ocitl ve velmi dobré náladě.

V jaké formě se Souček a spol. předvedou v nové sezoně Premier League? 

West Ham United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud