24. července 2013 • 15:05

Arsenal chce Suáreze, přihodil 1 libru. Liverpool se diví: Co to tam hulí?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal se rozhodl, že koupí Luise Suáreze stůj co stůj. Liverpoolu, který zatím nechtěl o prodeji klíčového útočníka ani slyšet, nabídl 40 milionů liber plus 1 libru. A to kvůli klauzuli ve smlouvě, která nutí „reds“ informovat Suáreze o zájmu Arsenalu. Reakce uruguayského útočníka? Chce zahájit jednání s Arsénem Wengerem, manažerem „gunners“!



První nabídka Arsenalu zněla: 30 milionů liber. Tu Liverpool bez mrknutí oka odmítl. Londýnský klub po čtrnácti dnech navýšil sumu o 10 000 001 liber. Ta jednička na konci znamená, že se aktivovala klauzule ve smlouvě, podle které Liverpool musí Suáreze informovat o každé nabídce nad 40 milionů liber. Tyto podmínky zahrnul do smlouvy hráčův agent v srpnu loňského roku.

Nejedná se však o výstupní klauzuli, kterou do kontraktů vkládají zejména španělské kluby. Liverpool tedy má stále konečné slovo. Podle BBC si však Suárez chce vynutit jednání s Arsenalem o případném přestupu.

Mimochodem, to vyvrací jeho slova z května o tom, že chce odejít z Liverpoolu a Anglie kvůli britským médiím… Za jeho nespokojeností stojí zcela jiné důvody.

Jenže Liverpool se k nabídce Arsenalu staví odmítavě. „Co to tam na Emirates hulí?“ napsal na twitter majitel Liverpoolu John W. Henry. Je pravděpodobné, že měl na mysli „kanonýry“ a jejich snahu podepsat Suáreze. 

Podle britského deníku Guardian by celek z Anfieldu začal uvažovat o prodeji Suáreze, pokud by nabídka dosáhla 55 milionů liber. „Ale ani tato částka není zárukou toho, že bychom Luise prodali. Snažíme se tady něco budovat,“ pronesl kouč Brendan Rodgers.

Suárez je tím pádem bezmocný. Dokud nepřemluví Liverpool, aby ho nechali jít, spoluhráčem Tomáše Rosického se nestane.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud