16. srpna 2013 • 09:58

Zraněný Bale nebude hrát do září. Uzdraví ho až přestup do Realu?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupová sága Garetha Balea už musí fanoušky unavovat. V Tottenhamu na vzrůstající tlak reagují tím, že hráče odstaví na vedlejší kolej. Velšský reprezentant, za kterého Real Madrid nabízí rekordní sumu přesahující 80 milionů liber, kvůli zranění nohy zmešká start Premier League. Zvláštní je, že má být fit až na začátku září, tedy přesně po uzavření přestupového okna.



Tottenham začíná anglickou ligu v neděli soubojem s Crystal Palace, největší hvězda týmu u toho nebude. Bale hrál naposledy 16. července v přípravě proti Swindonu. Poté absentoval kvůli zranění kolenní šlachy, teď ho do zápasů nepustí problémy s chodidlem.


"Nebude k dispozici v zápasech s Crystal Palace, Tbilisi a Swansea," upřesnil trenér Tottenhamu André Villas-Boas. Nejlepší hráč minulé sezony Premier League by měl naskočit nejdřív 31.srpna do derby proti Arsenalu.
Hvězda Tottenhamu Gareth Bale a gesto, které si chce nechat zaregistrovatFoto Profimedia.cz

Mnozí ale vidí důvod Baleovi absence úplně jinde. Zajímavé je, že velšský reprezentant by se měl dát do pořádku v momentě, kdy končí přestupové období. Podle mnohých tedy Bale nebude v srpnu nastupovat proto, aby si nic neudělal před případným transferem do Realu.

"Počkáme, jak bude vypadat po návratu z reprezentačního srazu Walesu (Bale nenastoupil) a jestli mu bolest nohy dovolí v pokračování na návratu do tréninku s prvním týmem," odmítá jakékoliv spekulace Villas-Boas. "Ale momentálně je na tom fyzicky mnohem hůř než ostatní hráči, kteří jsou v přípravě šest týdnů," neskrývá.

Jenže samotný hráč asi nemá v hlavě návrat na trávníky Premer League, ale stěhování do Španělska.

Vábení Realu Madrid trvá prakticky celé léto, klub nabízí rekordní sumu přesahující 2,5 miliardy korun. Jenže jednání s Tottenhamem uvízla na mrtvém bodě a čas do uzávěrky přestupů se krátí...


"Chtěli bychom, aby Bale pokračoval v Tottenhamu. O zájmu Realu víme, ale to neznamená, že jsme ochotni jednat. Říkám vám pořád, že Bale není na prodej, je to náš hráč," říká nekompromisně kouč Tottenhamu.

Rychlonohý Velšan chce odejít, v Realu ho láká spolupráce s Cristianem Ronaldem a šance zahrát si Ligu mistrů. "Nikdo neví, co se mu honí hlavou, protože nemluví. Takže vidím jen to, co vy: hráče, který přijde na trénink a pak odjede domů," popírá hráčovo přání Boas.

Záložník Tottenhamu Gareth Bale je nejžádanějším fotbalistou, kluby za něj nabízí sumu převyšující nejdražší transfer historie
Záložník Tottenhamu Gareth Bale je nejžádanějším fotbalistou, kluby za něj nabízí sumu převyšující nejdražší transfer historie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud