24. října 2016 • 04:40

Ponížený Mourinho sepsul Conteho. Pořád to s Chelsea umí, smáli se mu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrátil se tam, kde ve své kariéře strávil nejvíce času.  Na Stamford Bridge se trenér José Mourinho cítí skoro jako doma. V roli kouče Manchesteru United mu však comeback pořádně zhořkl. Nejen, že jeho svěřenci s „blues“ prohráli 0:4, po utkání si Mourinho ještě vyřizoval účty s koučem Antoniem Contem, který jej nakrknul hecováním fanoušků v závěru očekávaného zápasu.



Běžela 90. minuta, domácí Chelsea si užívala ovace tribun za sympatický výsledek 4:0 proti Manchester United. Ale italskému stratégovi na její lavičce Antoniu Contemu to bylo zřejmě málo. Rukama pumpoval do vzduchu a snažil se ještě víc vyhecovat fanoušky. Na Stamford Bridge to bouřilo, diváci si sladké vítězství nad José Mourinhem , doslova vychutnávali.

To si však 53letý Portugalec rozhodně nenechal líbit. Po ukončení utkání okamžitě zamířil za rozjařeným trenérem Chelsea a dost razantně mu cosi vysvětloval. Mourinhovi se nelíbilo, jak se za rozhodnutého stavu italský trenér choval vůči jeho osobě a samotnému týmu. I když sám po zápase nechtěl přiznat.

„Nejsem ten typ, který by takové věci říkal veřejně. Je to mezi mnou a Antoniem a tak to také zůstane, jedině, že by vám to on chtěl říct,“ ohradil se Mourinho na dotazy novinářů.

Kouč Chelsea to v rozhovoru pro Sky Sport Italia potvrdil. "Byl jsem hráč, vím, jak se chovat na hřišti. Fanoušci United neustále zpívali a naši byli poměrně tišší i přes výborný výkon týmu. Chtěl jsem publikum povzbudit, aby zatleskalo hráčům, což je podle mě normální," uvedl bývalý kouč italské reprezentace. "Nedělal jsem si z nikoho legraci, každého velmi respektuji," dodal.

Mourinho od Chelsea utrpěl svoji vůbec největší porážku v rámci Premier League. Jeho kariérní primát stále drží El Clásico z doby, kdy trénoval španělský Real Madrid. V roce 2010 prohrál s Barcelonou 0:5.

To však muže, který si rád nechává říkat „The Special One“, netrápí. Daleko víc řeší výsledky United, kteří se pod jeho vedením neprezentují zrovna líbivým fotbalem a tým až moc často sráží herní výpadky. „Musíme se zaměřit na to, abychom poráželi soupeře ze středu tabulky, kde teď jsme. Jsou to těžcí protivníci, ale z následujících duelů už body opravdu potřebujeme,“ prohlásil Mourinho. „Top kluby z čela budou hrát ještě spolu, tudíž se oberou o body a my se budeme motat kolem nich,“ dodal.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Manchester United 4:0
Video se připravuje ...

Gudjohnsen o Mourinhovi: vzpomínky i ironie

Kromě řady fotbalových expertů si do hvězdného kouče „rudých ďáblů“ rýpl při nedělním debaklu i jeho bývalý svěřenec právě z prvního angažmá v Chelsea, kam Mourinho přišel v roce 2004 z Porta.

Ještě před tím ale bývalý útočník londýnského klubu Eidur Gudjohnsen na Twitteru připomněl, jak dopadl Mourinhův vůbec první zápas na lavičce „blues“ proti United. Byl to právě islandský útočník, kdo rozhodl v létě 2004 zápas jedinou brankou o vítězství.

Když však zpozoroval, že Manchester vypadá, jako kdyby do Londýna přijel pouze v roli komparzu, rozhodl se vypustit své myšlenky znovu na veřejnost. „José prostě stále ví, jak dostat z Chelsea to nejlepší,“ napsal  s ironií 38letý fotbalista, který si vyzkoušel i angažmá v Barceloně a jeho tweet si získal velkou pozornost fanoušků.

Eden Hazard slaví gól Chelsea proti Manchesteru United
Eden Hazard slaví gól Chelsea proti Manchesteru United

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud