18. července 2012 • 20:44

Socialistická Francie zavádí "daň z luxusu": Ibrahimovicovi vezme 75% výplaty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic, který podepsal tříletou smlouvu s Paris St. Germain, se stal terčem kritiky francouzské vlády. Proti platu třicetiletého hráče, který by měl podle médií činit 14 milionů eur ročně, se postavila ministryně sportu Valérie Fourneyronová.



"Takové částky jsou astronomické a nerozumné. Jsou to přesně věci, které jsou na dnešním fotbale odsouzení hodné," citovala Fourneyronovou agentura AFP.

"Ukazuje se, jak moc fotbal potřebuje finanční regulace, se kterými přišel prezident UEFA Michel Platini. Evropské kluby mají v tuto chvíli dluhy ve výši 1,5 miliardy eur. Nad tím bychom se měli zamyslet," dodala.

Podle Fourneyronové se Ibrahimovic rozhodně nevyhne zaváděné "dani z luxusu", podle které by lidé s příjmem přes jeden milion měli odvádět 75 procent.

"U takových částek je to normální. A navzdory tomu, co jsme slyšeli, to fotbal určitě nezabije," prohlásila.

Ibrahimovic, bývalý hráč Ajaxu, Interu Milán, Juventusu a Barcelony, přišel do Francie z AC Milán spolu s brazilským obráncem Thiagem Silvou za 65 milionů eur.

Za dosavadní posily, mezi které kromě dua z Milána patří ještě útočník Ezequiel Lavezzi z Neapole a mladý záložník Marco Verratti z Pescary, prý už vydali bohatí vlastníci klubu 112 milionů eur (2,82 miliardy korun).

Zlatan Ibrahimovic po přestupu do PSG pózoval s dresem v Paříži.
Zlatan Ibrahimovic po přestupu do PSG pózoval s dresem v Paříži.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud