Jan Podroužek
5. července 2013 • 14:34

Cavani do PSG! Pátý nejdražší přestup v historii, píší v Itálii

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohodl se pátý největší přestup historie? Podle italských médií je to hotová věc – Edinson Cavani prý míří za 64 milionů eur (víc než 1,66 miliardy korun) z Neapole do týmu francouzského mistra Paris Saint-Germain!



Podle informací ze zahraničí se tak urodil jeden z nejsilnějších útočných tandemů světa. Francouzské PSG bude mít ke Zlatanu Ibrahimovičovi další kulomet. Uruguayský střelec Cavani si má v Paříži vydělat během pětiletého působení zhruba 50 milionů eur (víc než 1,3 miliardy korun).

„Včera v noci v Římě, v kanceláři De Laurentiise (Aurelio, vlastník Neapole), došlo k rozhodujícímu úderu,“ píše italská La Gazetta dello Sport, že obě strany jsou dohodnuté a zbývá už jen Cavaniho podpis. Touhle zprávou navíc vyzdobila i svou titulní stranu se vzkazem: „Addio Cavani.“

I další magazín Corriere dello Sport je s odchodem Uruguayce smířen. „Cavani v PSG!“ píše jasně.

A jestli sedí i přestupní částka, o které spekulují italská média, dražší obchod se ve fotbalové historii udál jen čtyřikrát! Když šel Cristiano Ronaldo do Realu Madrid, když stejným směrem mířil Zinedine Zidane i Kaká a nakonec Ibrahimovič do Barcelony. Cavani by byl v žebříčku TOP přestupů pátý.

Odchod 26letého útočníka potvrzují i nové zprávy, že Neapol hledá náhradu v podobě Edina Džeka z Manchesteru City nebo Stevana Jovetiče z Fiorentiny. Případný příchod jednoho z téhle dvojice by měla podle zdrojů vyřešit suma kolem 20 milionů eur (přes půl miliardy korun).

Uruguayský reprezentant Edinson Cavani podle italských médií opouští Neapol a míří do francouzského PSG
Uruguayský reprezentant Edinson Cavani podle italských médií opouští Neapol a míří do francouzského PSG

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud