22. ledna 2014 • 21:21

Pohár ve Francii: Falcaa drsně zranil soupeř, PSG senzačně končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Monacký útočník Radamel Falcao si ve středečním utkání Francouzského poháru zřejmě vážně poranil levé koleno. Kolumbijský fotbalista otevřel v 29. minutě čtvrtfinálového zápasu s Chasselay ze čtvrté ligy, ale krátce před poločasovou přestávkou po zákroku soupeřova obránce opustil trávník v bolestech na nosítkách.



Vedení Monaka, které před sezonou koupilo Falcaa z Atlética Madrid za 60 milionů eur, v prohlášení uvedlo, že bližší informace o jeho zranění budou známy po vyšetření. Kapitán Jérémy Toulalan se obává, že zprávy od lékařů nebudou příznivé. "Myslím, že je to vážné. Je to velká rána," řekl Eurosportu.

Falcaa zranil ostrým zákrokem v pokutovém území stoper Soner Ertek, jenž se po utkání omlouval. "Vůbec mě nezajímá, jak dopadl zápas, myslím jen na to, aby byl v pořádku. Ani jsem se neodvážil za ním po tom incidentu jít. Jestli jsem mu ukončil sezonu, tak si to neodpustím do konce života," uvedl.

Navzdory tomu, že Ertek Falcaa zjevně "sestřelil", neodpískal rozhodčí pokutový kop. Kouč Monaka Claudio Ranieri se na sudího zlobil, že benevolencí k předchozím zákrokům hráčů Chasselay otevřel k faulu na Falcaa cestu.

"Pokud je Falcao vážně zraněn, je to chyba rozhodčího. Něco takového přece nesmí dopustit," rozčiloval se italský trenér. "Když je faul, musíte ho odpískat. Když je ošklivý faul, musíte dát žlutou kartu, a za další hrubý faul musí následovat červená. Dnes jsem neviděl nic z toho," zlobil se Ranieri.

Sedmadvacetiletý Falcao je s devíti góly nejlepším střelcem týmu ve francouzské lize, dnešní branka byla celkově jeho jedenáctá v sezoně. Na světovém šampionátu v Brazílii by měl být klíčovým mužem kolumbijského týmu.

Podívejte se na drsný zákrok na Falcaa

Fotbalisty PSG vyřadil z Francouzského poháru Montpellier

Favorizovaní fotbalisté Paris St. Germain vypadli nečekaně z Francouzského poháru s Montpellierem. V utkání o postup do osmifinále podlehl vedoucí tým ligové tabulky šestnáctému celku nejvyšší soutěže 1:2.

Na úvodní gól hostů ještě odpověděl ve 30. minutě Edinson Cavani, ale hlavička Victora Huga Montaňa v 69. minutě už zajistila Montpellieru vítězství. Krátce předtím poslal kouč PSG Laurent Blanc do hry švédskou hvězdu Zlatana Ibrahimovice, ale vyhlášený kanonýr tentokrát bohatému týmu z metropole nepomohl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud