12. února 2018 • 11:20

Koubek zářil proti Lyonu. Nahrál na gól, sudí proti němu nenařídil penaltu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další vydařený zápas prožil ve francouzské fotbalové lize brankář Tomáš Koubek, který výraznou měrou přispěl k vítězství Rennes 2:0 na hřišti Lyonu. Nejen že proti čtvrtému celku tabulky udržel čisté konto, ale také nahrál na vítězný gól.



Již v páté minutě Koubek poslal dlouhý výkop na polovinu soupeře, kde zazmatkoval brazilský stoper Marcelo, který neodhadl dráhu míče a jen ho prodloužil za sebe na rozběhnutého Wahbiho Khazriho. Útočník Rennes nabídnutou šancí nepohrdl a samostatný únik zakončil gólem.

"Vinu na porážce nesu já, protože jsem udělal velkou chybu. Tohle se stoperům nesmí stávat," kál se po utkání Marcelo.

VIDEO: Sestřih Lyon - Rennes

Lyon se pak tlačil za vyrovnáním, vyslal 19 střel, ale jen šest z nich šlo mezi tři tyče. A se všemi si poradil Koubek. Vyrazil tvrdou střelu Bertranda Traorého, nebezpečný pokus Nabila Fékira a skvěle zastavil i další střelu Traorého mířící k tyči. Pak už domácí mířili spíše vedle a v nastavení pečetil výhru hostů James Lea Siliki.

V 58. minutě měl však český brankář i značnou dávku štěstí. Sudí totiž nenařídil penaltu po faulu ve vápně na domácího Fekira. Místo toho mu ukázal žlutou za protesty. „To je tu normální, v každém zápase tolik chyb. V Česku máme zlaté rozhodčí, to mi věřte. Jednou to budu všechno vyprávět co se tady děje,“ uvedl Koubek na Twitteru.

Pro Koubka to bylo šesté čisté konto v tomto ročníku francouzské ligy, kam se vydal v srpnu ze Sparty. Rennes se po 25. kole posunulo v tabulce na osmé místo.

Tomáš Koubek inkasoval od Marseille hned třikrát
Tomáš Koubek inkasoval od Marseille hned třikrát

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud