27. února 2018 • 14:13

Soupeř chtěl zranit Neymara, stěžuje si PSG. Trenér popřel zprávy o operaci

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V PSG bijí na poplach. Francouzskému mistrovi vážně hrozí, že do jednoho z nejdůležitějších šlágrů roku s Realem Madrid (6. března) půjde bez hlavní hvězdy. Brazilský útočník Neymar si totiž v nedělním duelu s Marseille (3:0) poranil kotník, klub následně potvrdil i zlomeninu nártní kosti. Ve Francii jsou směrem k odvetě osmifinále Ligy mistrů stále mírně optimističtí, španělské zdroje zase tvrdí, že Neymara čeká až osmitýdenní pauza. Spoluhráč z klubu i reprezentace Thiago Silva dokonce hráče Marseille obvinil z toho, že výjimečného forvarda chtěli úmyslně vyřadit ze hry.



Neymar se v utkání s Marseille zranil za rozhodnutého stavu 3:0 v 77. minutě. V souboji se střídajícím Sarrem si vyvrkl pravý kotník, trávník opouštěl na nosítkách v slzách bolesti.

Bezprostředně po utkání ukázal Neymar svou zafixovanou nohu. Původní zprávy zněly poměrně optimisticky, mělo jít jen o podvrtnutí, což by znamenalo výrazně kratší pauzu.

Jenže následná detailnější vyšetření odhalila, že Neymar takové štěstí neměl. "Doplňující vyšetření na ultrazvuku a CT potvrdila zhmoždění kotníku, ale i vlasovou zlomeninu páté nártní kosti," znělo v pondělním prohlášení klubu.

V PSG dělají pochopitelně maximum pro to, aby jejich klíčový hráč odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Realu stihl. "Je to méně vážné, než jsme se obávali. Ale musíme být trpěliví, dokud se o zranění víc nedozvíme," tvrdí zdroj francouzského deníku L'Equipe.

Zhmoždění kotníku může být teoreticky do osmi dnů v pořádku, to by Neymarovi dávalo naději. Jenže zlomenina v oblasti nártu znamená takřka jistě mnohem delší pauzu.

"Neymar bude mimo až do konce března," píše španělská Marca. Podle brazilského Globo Esporte dokonce Neymar souhlasil s operací, aby se stihl dát do pořádku pro letní mistrovství světa v Rusku. To by znamenalo tříměsíční rekonvalescenci. 

"Zprávy o tom, že Neymar půjde na operaci, jsou absolutně vymyšlené. Dneska (v úterý) jsem mluvil s doktorem, že plný rozsah zranění a způsob léčby záleží na tom, jak bude probíhat rekonvalescence," prohlásil na tiskové konferenci trenér PSG Unai Emery.

Neymar ukázal nepříjemné zranění kotníku na Instagramu
Neymar ukázal nepříjemné zranění kotníku na Instagramu

Neymarova indispozice se pařížskému mistrovi vůbec nehodí. Přišla zrovna ve chvíli, kdy je geniální snajpr a nejdražší fotbalista světa nejvíc potřeba.

PSG totiž už příští týden v úterý nastoupí k domácí odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Francouzský šampion dohání ztrátu 1:3, přitom úspěch v elitní evropské soutěži je pro celý klub naprosto zásadní. Kvůli ušatému poháru pro vítěze Ligy mistrů bohatí šejkové Neymara do Paříže přivedli. A nyní se zdá, že pro zcela zásadní bitvu nebude brazilská star k dispozici.

Neymarův styl plný kliček a soubojů jeden na jednoho často nutí soupeře k nedovoleným zákrokům. Jen v zápase s Marseille byl faulován osmkrát, než došlo ke střetu se Sarrem a pádu k zemi. Paradoxem je, že zranění kotníku si Brazilec přivodil v souboji, ve kterém právě on trefil soupeře, nikoli obráceně.

V PSG nyní zuří kvůli tomu, že na Neymara hrají soupeři příliš brutálně. "Je to škoda. Payet (útočník Marseille) řekl rozhodčímu, že Neymara chtěl zranit. Tohle není fotbal," zlobil se kapitán PSG Thiago Silva.

"On si schválně chodí pro fauly," bránil se hostující obránce Armavi. "Do poslední chvíle drží balon, než ho soupeř dohraje. Tak co potom čeká? Každý ví, že má ohromný talent, ale na zem chodí příliš snadno," dodal 23letý francouzský bek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud