31. ledna 2022 • 23:44

Sedm finále v řadě a dost. PSG končí ve francouzském poháru už v osmifinále

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Paris Saint-Germain si po sedmi finálových účastech za sebou o Francouzský pohár letos nezahrají. Úřadující držitelé trofeje a ligoví lídři v pondělí vypadli už v osmifinále po penaltovém rozstřelu s Nice.



Souboj mezi aktuálně nejlepšími dvěma týmy ligové tabulky skončil v normální hrací době bez branek. V závěrečných minutách sice domácí PSG tlačili a do dobrých šancí se dostaly obě útočné hvězdy Lionel Messi a Kylian Mbappé, hostující obrana ale odolala.

Hrdinou penaltového rozstřelu byl polský brankář Nice Marcin Bulka, jenž zlikvidoval dvě střely. V třetí sérii vychytal Leandra Paredese a v závěrečné sedmé osmnáctiletého mladíka Xaviho Simonse, čímž zápas ukončil. Za Nice neproměnil pouze Andy Delort, rozhodl osmatřicetiletý kapitán Dante.

Paris Saint-Germain hrál finále domácího poháru nepřetržitě od roku 2015 a získal v tomto období šest trofejí. Trojnásobný pohárový vítěz Nice se ve čtvrtfinále střetne s Marseille.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud