16. května 2022 • 10:38

Oceněný Mbappé má o budoucnosti téměř jasno, neřekl ale, kde bude hrát

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný fotbalový útočník Paris St. Germain Kylian Mbappé se potřetí za sebou stal nejlepším hráčem francouzské ligy. Při převzetí ceny prozradil, že už je o své budoucnosti téměř rozhodnutý, neřekl ale, v jakém dresu bude od příští sezony nastupovat.



V Parku princů mu skončí smlouva na konci června. „Ano, už jsem víceméně rozhodnutý,“ odpověděl Mbappé na otázku, kde bude pokračovat v kariéře. Delší dobu se spekuluje o jeho odchodu do Realu Madrid, kde by nastupoval se spoluhráčem z reprezentace Karimem Benzemou.

Zkraje května deník Le Parisien uvedl, že Mbappé v PSG prodlouží kontrakt, což ale jeho matka vzápětí popřela s odůvodněním, že se ještě nerozhodl. Třiadvacetiletý Mbappé je kolo před koncem sezony francouzské ligy s 25 brankami v čele tabulky střelců, druhý Wissam Ben Yedder z Monaka na něj ztrácí jeden gól. Mistr světa z roku 2018 je zároveň se 17 asistencemi i nejlepším nahrávačem Ligue 1.

Pařížanům tím pomohl k desátému titulu, čímž vyrovnali dosud nejúspěšnější Marseille a Saint-Étienne. „Je mi ctí tady být. Vyhrát cenu pro nejlepšího hráče soutěže potřetí za sebou je neuvěřitelné. V této sezoně jsem cítil uznání více než kdy předtím,“ prohlásil Mbappé. Od příchodu do francouzské metropole z Monaka v roce 2017 zaznamenal za PSG napříč všemi soutěžemi 168 gólů, což ho v historickém pořadí klubu řadí na druhé místo.

První zaujímá Edinson Cavani s 200 brankami. „Chci se neustále zlepšovat,“ reagoval Mbappé na otázku, zda zaútočí na Cavaniho vedoucí postavení. „Mám velkou radost, že patřím mezi tři nejlepší střelce (v dějinách PSG),“ dodal pařížský rodák. 

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud