27. července 2022 • 16:50

Neymar půjde těsně před MS k soudu, hrozí mu vězení. Obviněni i rodiče

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný brazilský fotbalista Neymar půjde krátce před startem mistrovství světa před soud. Ve Španělsku čelí obvinění z korupce a daňových podvodů při přestupu ze Santosu do Barcelony v roce 2013.



Španělské úřady podle listu Marca pro třicetiletého útočníka Paris St. Germain požadují za daňové úniky ve výši 8,4 milionu eur (206 milionů korun) dvouleté vězení a desetimilionové odškodné.

Ještě o tři roky vyšší trest pro  Neymara  a odškodné 150 milionů eur (3,7 miliardy korun) chce brazilská investiční společnost DIS. Firma vlastnila 40 procent přestupových práv, po transferu ze Santosu do Barcelony však dostala méně peněz, než měla.

Důvodem je podle ní skutečnost, že katalánský celek zfalšoval přestupní částku. Oficiálně totiž za Neymara v roce 2013 zaplatil 57 milionů eur, později ale vyšlo najevo, že cena činila téměř 83 milionů.

Spolu s Neymarem, který od roku 2017 hraje v Paris St. Germain, jsou obviněni také jeho rodiče a bývalí šéfové barcelonského klubu Sandro Rosell s Josepem Mariou Bartomeuem.

Soud by měl začít 17. října, tedy skoro na měsíc přesně před startem mistrovství světa v Kataru. Šampionát začne 21. listopadu a Brazílie v základní skupině narazí na Srbsko, Švýcarsko a Kamerun.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud