14. ledna 2014 • 16:51

AC Milán má nového kouče. Seedorf končí kariéru a jde na lavičku!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté AC Milán mají nového kouče. A na místo odvolaného Massimiliana Allegriho přichází legenda - nizozemský záložník Clarence Seedorf. Sedmatřicetiletý bývalý reprezentant kvůli tomu ukončil aktivní kariéru, kterou dohrával v brazilském Botafogu. Ve čtvrtek by měl své první trenérské angažmá stvrdit podpisem smlouvy, která je pro něj připravená do roku 2016.



"Jsem tu, abych oznámil, že po 22 letech končím hráčskou kariéru. Bylo to těžké rozhodnutí, ale jsem spokojený s tím, čeho jsem v kariéře dosáhl, a chci udělat další krok," řekl Seedorf na tiskové konferenci v Riu de Janeiro. "Těším se, že znovu spojím síly s Milánem," dodal.

Místo na lavičce milánského velkoklubu se uvolnilo v pondělí, kdy byl den po prohře s nováčkem italské ligy Sassuolem odvolán kouč Massimiliano Allegri. Jeho dočasným zástupcem byl jmenován dosavadní asistent Mauro Tassotti.

Seedorf, jenž v dresu Rossoneri vyhrál v letech 2002 až 2012 dvakrát ligový titul a dvakrát Ligu mistrů, měl jako hráč platnou smlouvu v brazilském Botafogu.

Clarence Seedorf přebírá dar od šéfa Botafoga Mauricia Assumpcaa na tiskové konferenci, kde ukončil kariéru a oznámil, že půjde trénovat AC Milán Clarence Seedorf přebírá dar od šéfa Botafoga Mauricia Assumpcaa na tiskové konferenci, kde ukončil kariéru a oznámil, že půjde trénovat AC MilánFoto Reuters

Dohodl se však na jejím ukončení. V pátek by mohl vést první trénink a v neděli si odbýt soutěžní premiéru v duelu s Veronou.

Seedorf je jediným hráčem v historii, který vyhrál Ligu mistrů se třemi různými kluby. Povedlo se mu to s Ajaxem Amsterodam (1995), Realem Madrid (1998) a dvakrát s AC Milán (2003 a 2007). Patří mezi nejlépe hodnocené záložníky své doby.

I v uplynulé sezoně patřil stále mezi hvězdy brazilské ligy a podle statistik vytvořil pro své spoluhráče nejvíce šancí ze všech hráčů v soutěži. "Jsem rád, že jsem pomohl tým dostat do Poháru osvoboditelů, a vím, že opouštím mužstvo, které je na vzestupu," dodal Seedorf.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud