13. července 2016 • 20:45

Schick po přestupu: Nejdu sedět na lavičku, zamakám na italštině

Autor: šq, jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéra Patrika Schicka nabírá raketový start. Dvacetiletý fotbalový talent po ročním hostování v Bohemians míří přímo do světa. Sparta ho za čtyři miliony euro (108 milionů korun) prodala do italské Sampdorie Janov. "Nejdu tam sedět na lavičce," prohlásil rázně v rozhovoru pro iSport.cz bezprostředně poté, co oba kluby ve středu večer potvrdily dohodnutý transfer.



Mladý útočník odehrál fantastickou sezonu. Povedlo se mu hostování v pražských Bohemians, kde nastřílel osm branek. Góly dával i v kvalifikaci za reprezentační jednadvacítku, debutoval i v áčku.

Schick se vrátil do Sparty, kde měl ještě rok platnou smlouvu. Vábení ze zahraničí ale bylo silnější a nakonec se upekl přestup do italské Sampdorie Janov. S prvoligovým celkem podepsal čtyřletou smlouvu.

"Jde o velmi dobrý transfer. Doufáme, že se tady rozvine. Uvidíme, jak bude jeho kariéra pokračovat. Můžu jenom říct, že sedm let jsme se na to společně s Patrikem připravovali," sdělil hráčův agent Pavel Paska.

Sparta dlouho váhala, zda svůj největší talent pustit. "Byla to promyšlená akce. Bylo to po dohodě se Spartou, šlo o velmi dlouhé a komplikované jednání, které vedl pan Křetínský. Ale jako vždy dodržel slovo," poznalenal Paska.

Schick se tak ve středu oficiálně stal hráčem italské Serie A. "Zdravotní prohlídku už mám za sebou. Bylo to dlouhé, ale všechno už je uzavřené. Jsem hráčem Sampdorie. Poprvé jsem se viděl s prezidentem a můžu říct, že to je opravdu senzační člověk. Takto přátelského člověka jsem dlouho neviděl. Stoprocentně jde o pozitivní dojmy," vykládal v rozhovoru pro iSport.cz dvacetiletý mladík.

Teď ho čeká velmi hektický program. "Sampdoria odlétá na soustředění na herní kemp. Já se v sobotu vracím nakrátko do Prahy, pobalím si věci, v neděli znovu přilétám do Janova a v pondělí letím s týmem," přiblížil.

Musí se srovnat s velkým výkonnostním skokem, vždyť v české lize zvládl pouze jednu povedenou sezonu. Jde do jedné z nejlepších lig světa, bude bojovat s obrovskou konkurencí zkušených a kvalitních hráčů.

„Jdu se o to do Sampdorie poprat, chci jednoznačně hrát, ne někde sedět na lavičce. Vím, kdo tady hraje na mé pozici, ale hlavně to bude o mně,“ měl jasno hned po svém přestupu, který si od začátku přál.

Schick chce co nejrychleji zapadnout do nového kolektivu. "Hodně intenzivně hodlám dělat na italštině. Podle mého je to hrozně důležité, abych rychle a dobře zapadl do kabiny a abych se se všemi dorozuměl. Tím se mi pak taky všechno usnadní," vytyčil si jeden z cílů pro následující měsíce.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud